Ticari stratejinin temel değişkenleri

Leila

Global Mod
Global Mod
Bunun en asil veya aşkın işlev olmadığı, ancak kitlesel açıdan en büyük ilgi uyandıran işlev olduğu ve kesinlikle üretken olabileceği belirtilmelidir. Harika haber şu ki, daha fazla satış yapmak için davranışsal fenomenolojinin nasıl kullanılacağı anlaşıldığında, en güçlü ticari araçlardan birinin, hayvanlar da dahil olmak üzere tüm türlerin temel amacı ve varoluş nedeni olan yaşamı korumak olduğu ortaya çıkıyor. Homo sapiens.

Dolayısıyla, bu mesajı güçlendirmek için çabalarımın büyük bir kısmını girişimcilerin ve şirketlerin ticari hedeflerine daha iyi ulaşmalarına olanak tanıyan ve son derece pratik olan modelleri sistemleştirmeye adadım.

Bu ivme doğrultusunda yakın zamanda babam Carlos Chávez (IPADE Business School Profesör Dekanı) ile birlikte, adını verdiğimiz bir harita geliştirdim. İş Modeli Oluşturucu Stratejik Biyozeka kitabımızda ayrıntılı olarak belgelediğimiz Ticari Strateji kapsamında yatırım getirisini etkileyen temel değişkenler.

Sevgili okuyucu, iş çabalarınızda dikkate almanız için bunları aşağıda özet olarak listeliyorum.

1. İş zekası

Açık alternatifler ortaya çıkaran yeterli ve iyi işlenmiş bilgi olmadan, önerilen herhangi bir amaç (istihbarat) için en uygun seçeneklerin seçilmesi mümkün değildir. Bunun için yeterli ekonomik ve insan kaynağına ihtiyaç duyan her işletmenin pazar araştırması (niteliksel ve niceliksel) ve stratejik geliştirmenin temel kaleleri olduğu anlaşılmalıdır. Yani toplu verinin biriktirilmesine ve doğru yorumlanarak akıllı kararlar alınmasına olanak sağlayan gerekli bir yatırımdır.

2. Müşteriyi anlamak

Birisinin ne istediğini bilmeden onu motive edemez veya bir şey satamazsınız. Bilinçli ve hepsinden önemlisi bilinçsiz arzular her düşünceyi, eylemi ve kararı yönlendiren parçalardır; bunları tespit etmek her şeye ikna olmanın şartıdır. Sorun, istediğimiz şeyin esas olarak psişedeki bilincin kolaylıkla erişemeyeceği yerlerden geldiğini anladığımızda ortaya çıkar; Ancak her insanı yönlendiren genetik talimatlarda çok değerli cevaplar bulabiliriz. Örneğin hepimiz bir tür olarak (filogenetik olarak) bir gruba ait olmayı ararız; Bu nedenle, bir markaya, ürüne veya hizmete değer vereceğiz (arzulayacağız) Harley Davidson– bu size bir grubun parçası olduğunuzu hissetmenizi sağlar.

3. Değer tanımlama

Bir kişinin veya grubun ne istediğini bildiğimizde, nasıl bilinmek istediğimizi de belirleyebiliriz: Ben kimim ve kendimi nasıl farklılaştırabilirim? Her zaman ne istediğine bağlı. Bu şekilde tanımlayabiliriz konumlandırma (Ben kimim? sorusunun cevabı) verimli bir şekilde.