Trabzonspor efsanesi Özkan Sümer’e yakışır anma

bencede

New member
A Ulusal Grup eski teknik yöneticisi, Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanvekili ve Trabzonspor ’un efsane teknik yöneticisi ve lideri Özkan Sümer vefatının 1’inci yıldönümünde, Trabzon’un Maçka ilçesindeki kabri başında dualarla anıldı. Bordo-Mavili kulüpte futbolculuk, teknik adamlık ve başkanlık misyonlarında bulunan tek kişi olarak ismini tarihe yazdıran Özkan Sümer’in kabrinde düzenlenen merasime Trabzonspor Lideri Ahmet Ağaoğlu ve idare şurası üyeleri, Trabzonspor eski lideri Mustafa Günaydın, A Ulusal Ekip eski teknik yöneticisi Şenol Güneş, Trabzonspor Teknik Yöneticisi Abdullah Avcı, Trabzonspor Divan Konseyi Lideri Ali Sürmen, spor topluluğundan hayli sayıda isim ile Sümer’in ailesi ve sevenleri katıldı. Galatasaray Teknik Yöneticisi Fatih Terim’in yanı sıra bir epeyce spor adamı da çelenk gönderdi.

Merasim salonu doldu taştı

Akabinde Hamamizade İhsan Beyefendi Kültür Merkezi’nde özel bir tertiple anma aktifliği düzenlenirken, burada da iştirak üst düzeydeydi. Özkan Sümer’le ilgili anılar anlatıldı, konuşmalar yapıldı. Efsanenin sevdiği türküler seslendirilirken, daha sonrasında da Özkan Sümer Fotoğraf Standı açıldı. özetlemek gerekirsesı Türk Futbolu’nun efsanesi, ismine yakışır biçimde anıldı.

Ağaoğlu: İdeolojisi daima yaşayacak

Anma gününde kısa bir konuşma yapan Lider Ahmet Ağaoğlu, “İlk sefer 70’li senelerda görmüştüm Özkan Sümer’i. Hayran olduğum tarafı altyapı ideolojisiydi. Başkanlığı periyodunda yardımcılığını yaptım. Futbolun her kademesine hizmet etti. Trabzon’un değil yalnızca, ülkenin epey kıymetli bir kıymetini kaybettik ancak ideolojisi yaşıyor. hiç bir vakit o ideolojinin dışına çıkmayacağız. Dünyanın dört bir yanından gazeteciler geldi, hizmete açtığımız Özkan Sümer Futbol Akademisi’ne götürdük. Onun yeri tartışılmaz” dedi.

Avcı: Beni birinci o aramıştı

Özkan Sümer’in kabrinde kanılarını paylaşan Abdullah Avcı gözleri dolu dolu konuştu. Trabzonspor’un hocası “Trabzonspor´da birinci teklifi Özkan Sümer’den almıştım. 10 Kasım’da Trabzon’a geldim. 11 Kasım’da beni aradı. ‘Biz istemiştik, olmadı fakat hayli düzgün olacak’ dedi. ‘Ziyaret etmek istiyorum seni, ben sana haber veririm’ dedi, 22’sinde de hayatını kaybetti. Renkli yüzüyle, kendini geliştiren biri olarak hem kente hem Türk futboluna kıymetli katkı sağladı. Rahmetle anıyoruz” sözlerini kullandı.

Güneş: Çok büyük bir insandı

Merasimde anılarını anlatan isimlerden Şenol Güneş, “Özkan Sümer yaşamaktan hayli üretmeyi seviyordu. Çok büyük bir insandı. Bugün ben var isem, Özkan Sümer’in, Özyazıcı’nın antrenörlük tiplemesinden ürettiklerini biz yakaladık. Sert mizacına karşın mutabakatı en kolay insandı. Lider da (Ahmet Ağaoğlu) onun altyapısından geldi. O da Özkan Sümer’le başladı. Kendisini, Abdullah Avcı’yı ve tüm kadrosu tebrik ediyorum” diye konuştu.