Trabzonspor’un şampiyonluğu 30 yıllık acıyı dindirecek

bencede

New member
Trabzonspor ’un 1992 yılında cezası niçiniyle Beşiktaş ile Samsun’da oynadığı Türkiye Kupası yarı final maçına giderken meydana gelen trafik kazasında Neşat Akyazı, Gürşat Akyazı, Yusuf Sevgi, Hasan Sevgi, İsmail Akyazı ve Ziya Kara isimli bordo-mavili 6 taraftar, elim bir trafik kazası kararı hayatlarını kaybetmişti.

Yaşanan elim kazada acıların en büyüğünü yaşayan emekli öğretmen Niğmet Akyazı; eşi Neşat Akyazı, oğlu Gürşat Akyazı ve kardeşi İsmail Akyazı ile birlikte akrabaları Yusuf Sevgi, Hasan Sevgi ve Ziya Kara’yı kaybetmişti.

Yaşanan acı kazayı hiç unutmadıklarını ve acılarını yalnızca Trabzonspor’un şampiyonluğunun unutturacağını belirten Niğmet Akyazı, “Biz 30 yıl oldu bayram yapmadık ancak Trabzonspor şampiyon olunca bayramı birlikte kutlayacağız” dedi.

“Keşke Trabzonspor’un peşine gitmeseydi de başımıza bunlar gelmeseydi” diye hiç düşünmediğini belirten Akyazı, “Kızgınlık hiç aklımıza gelmedi. Keşke gitmeselerdi de bu biçimde bir şey başımıza gelmeseydi diye bir cümle kurmadık hiç. Allah’ın bir takdiri. Eşim Trabzonspor sevdalısı, aşığıydı. Trabzonspor sevdası için epeyce gayretlerdi. Ceza niçiniyle Trabzonspor maçını Samsun’da oynayacaktı. Çarşıbaşı’dan gidenlerde vardı lakin o olay olunca hiç kimse gidemedi. O olay yaşandığı Çarşıbaşı felaket hayatış üzereydi. O günleri anlatmayla bitmez. Halk daima benle birliktedi. Gözyaşlarımız dinmedi. Hala daha bana büyük dayanak veriyorlar. O hisleri anlatmak epey sıkıntı. Gözyaşlarımız inşallah gelecek olan şampiyonlukla sevinç göz yaşlarına dönüşecek” diye konuştu.

“İnşallah şampiyonluk sevinci çocuklarımla burada yaşamak istiyorum”

Acısının hiçbir vakit dinmeyeceğini belirten Niğmet Akyazı, “Acım her vakit benimle birlikte. Maç sonuçlarını duyduğum vakit etkileniyorum. Şampiyon olduktan daha sonra o memnunluğu burada daima bir arada çocuklarımla yaşamak isterim. İnşallah kupa buraya gelir” sözlerini kullandı.

Alptekin Akyazı: “Annem çocukların biri bende kalsın demeseydi bende o aracın ortasında olacaktım”

Yaşanan kazada babasını, ağabeyini ve dayısı ile birlikte akrabalarını kaybeden Alptekin Akyazı, “Babamın bu biçimde Toros bir taksisi vardı. Kovanlı köyünde araca binip Samsun’ gidecekleri vakit ben de vardım. Annem, çocukların biri bende kalsın diye beni araçtan indirdi. bu biçimde 1 yaşında ikiz kardeşlerim vardı. Ben ve abim vardık. Abim, babamla bir arada gitti ve o elim kazada hayatlarını kaybettiler. Annem ısrar etmese bende o aracın ortasında olacaktım. Bende sizinle birlikte burada olmayacaktım. O sene daha sonra tahminen de bu gelecek olan şampiyonluğu goremeyecektik. İnşallah bu kupayı Giresun’da Mehmet Dalman’dan başlayarak Artvin’de Kazım Koyuncu’nun mezarına, bu sevda uğruna hayatlarını kaybedenlere götüreceğiz” biçiminde konuştu.

İHA