Trabzonspor’un yıldızı Marek Hamsik’ten şampiyonluk kelamları

bencede

New member
Trabzonspor’a niye katıldın?

“Beni birinci arayan onlardı ve ben de çabucak imzaladım. Menajerimle konuştum. Ona Euro 2020’dilk evvel bir ekiple anlaşmak istediğimi söylemiştim. Verdiğim karardan dolayı memnunum.”

Trabzon’da Napoli üzere deniz kenarında ve taraftarlar fazlaca tutkulu. Çok mu benziyorlar?

“Evet fazlaca misal. Beşerler futbola ve hayata karşı fazlaca tutkulu. Beşiktaş maçında kazandıktan daha sonra oluşan coşkuyu gördük. çabucak hemen yolun başındayız ancak Ligi kazanırsak inanılmaz olacak.”

Napoli’de 3 defa şampiyonluğa epey yaklaştın fakat kazanamadın. Bu dönem grubu nasıl görüyorsun?

“Bütün maçları takip ediyorum. Âlâ rekabet ediyorlar ve bence onlar için emel Serie A’yı kazanmak olmalı. Napoli’de şampiyon olmaya epeyce yakındım lakin olmadı. Trabzonspor’daki amaçlarımdan ve hayallerimden biri de şampiyon olmak.”

Napoli ile olan bağlantın seni Türkiye’ye kadar takip etti…

“Evet, ekip arkadaşlarım ve hayranlarım bana İtalyanca olarak Grande lakabıyla hitap ediyor. Çin’e gitme seçeneğim olmasaydı, tüm mesleğimde Napoli’de kalırdım zira memnundum ve olağanüstü bir kulüpte oynadım. Ayrıyeten vaktinde Borussia Dortmund’a da imza atabilirdim. Benimle irtibata geçtiler ve spor yöneticisi ile görüştüm fakat sonunda Napoli ile mukavele yeniledim. Artık Trabzonspor’a konsantre oldum. Kararlarımdan mutluyum.”

Napoli taraftarısın. Maradona’nın vefatında neler yaşadın?

“Çok üzücüydü. Diego kentin bir kesimi ve herkes onu özlüyor. Onunla tanışma talihim oldu. Konuştuk, bana formasını verdi ve düzgün bir bağımız vardı. Maradona’yla ilgili epeyce hoş anılarım var.”

Trabzonspor, farkla Türkiye Ligi’nin önderi pozisyonunda. En büyük favori siz misiniz?

“Çok uygun başladık ve elimizde büyük bir fırsat var fakat 15 gün daha sonra elde ettiğimiz avantaj hiç bir şey tabir etmiyor. Çalışıp odaklanmalıyız.”

İstanbul’daki kulüplerle nasıl rekabet ediyorsunuz?

“Biz Avrupa’da oynamıyoruz ve onlar oynuyorlar. Şampiyonlar Ligi’nde ve Avrupa Ligi’nde güç harcadılar ve bu bizim için âlâ. İdman yapabilir, dinlenebilir ve maçlara âlâ hazırlanabiliriz.”

niye daima bu saç tarzına sahipsin?

“Bu benim şeklim ve futbol oynadığımdan beri bu benim saç tarzım. Biri Hamsik deyince herkes beni üslubumdan tanır. Bu benim bir kesimim.”

Sence İspanya’da oynayabilir miydin?

“Fırsatım olmadı ancak Pep Guardiola, Barcelona’yı çalıştırırken onun oyun biçimini nitekim beğendim. Sevdiğim bir teknik adam.”

Favori futbolcuların kimler?

“Zinedine Zidane’a ve ülkeme yakınlığı niçiniyle Pavel Nedved’e hayrandım.”

Trabzon’da Napoli üzere deniz kenarında ve taraftarlar epeyce tutkulu. Çok mu benziyorlar?

“Evet fazlaca benzeri. Beşerler futbola ve hayata karşı hayli tutkulu. Beşiktaş maçında kazandıktan daha sonra oluşan coşkuyu gördük. çabucak hemen yolun başındayız ancak Ligi kazanırsak inanılmaz olacak.”

Napoli’de 3 defa şampiyonluğa epeyce yaklaştın lakin kazanamadın. Bu dönem grubu nasıl görüyorsun?

“Bütün maçları takip ediyorum. Yeterli rekabet ediyorlar ve bence onlar için emel Serie A’yı kazanmak olmalı. Napoli’de şampiyon olmaya fazlaca yakındım lakin olmadı. Trabzonspor’daki amaçlarımdan ve hayallerimden biri de şampiyon olmak.”

Napoli ile olan bağlantın seni Türkiye’ye kadar takip etti…

“Evet, ekip arkadaşlarım ve hayranlarım bana İtalyanca olarak Grande lakabıyla hitap ediyor. Çin’e gitme seçeneğim olmasaydı, tüm mesleğimde Napoli’de kalırdım zira memnundum ve kusursuz bir kulüpte oynadım. Ayrıyeten vaktinde Borussia Dortmund’a da imza atabilirdim. Benimle irtibata geçtiler ve spor yöneticisi ile görüştüm lakin sonunda Napoli ile kontrat yeniledim. Artık Trabzonspor’a konsantre oldum. Kararlarımdan mutluyum.”

Napoli taraftarısın. Maradona’nın mevtinde neler yaşadın?

“Çok üzücüydü. Diego kentin bir kesimi ve herkes onu özlüyor. Onunla tanışma talihim oldu. Konuştuk, bana formasını verdi ve yeterli bir bağımız vardı. Maradona’yla ilgili epey hoş anılarım var.”

Trabzonspor, farkla Türkiye Ligi’nin başkanı pozisyonunda. En büyük favori siz misiniz?

“Çok yeterli başladık ve elimizde büyük bir fırsat var lakin 15 gün daha sonra elde ettiğimiz avantaj hiç bir şey söz etmiyor. Çalışıp odaklanmalıyız.”

İstanbul’daki kulüplerle nasıl rekabet ediyorsunuz?

“Biz Avrupa’da oynamıyoruz ve onlar oynuyorlar. Şampiyonlar Ligi’nde ve Avrupa Ligi’nde güç harcadılar ve bu bizim için düzgün. İdman yapabilir, dinlenebilir ve maçlara güzel hazırlanabiliriz.”

niye daima bu saç tarzına sahipsin?

“Bu benim üslubum ve futbol oynadığımdan beri bu benim saç tarzım. Biri Hamsik deyince herkes beni üslubumdan tanır. Bu benim bir modülüm.”

Sence İspanya’da oynayabilir miydin?

“Fırsatım olmadı lakin Pep Guardiola, Barcelona’yı çalıştırırken onun oyun usulünü sahiden beğendim. Sevdiğim bir teknik adam.”

Favori futbolcuların kimler?

“Zinedine Zidane’a ve ülkeme yakınlığı niçiniyle Pavel Nedved’e hayrandım.”