Trump, Beyaz Saray Basın Sekreteri Görevine 27 yaşındaki Karoline Leavitt'i Atadı

Leila

Global Mod
Global Mod
Washington:

Başkan seçilen Donald Trump Cuma günü yaptığı açıklamada, 27 yaşındaki kampanya sözcüsü Karoline Leavitt'in Beyaz Saray basın sekreteri olarak görev yapacağını duyurdu.

Trump yaptığı açıklamada, “Leavitt akıllı, dayanıklı ve son derece etkili bir iletişimci olduğunu kanıtladı. Podyumda başarılı olacağına ve mesajımızın Amerikan halkına iletilmesine yardımcı olacağına son derece güveniyorum” dedi.

Leavitt'in, Beyaz Saray'ın yüzü olarak görev yapan ve medyanın sorularını yanıtlayan kilit pozisyona gelen en genç kişi olduğu söyleniyor.

Cuma günü internette yayınlanan Fox News podcast'ine verdiği demeçte, Trump'ın kampanyası sırasında ulusal basın sözcüsü olarak görev yaptığını ve Temmuz ayında seçimler öncesinde ilk çocuğunu doğurduğunu söyledi.

Görevdeki ilk döneminde Trump'ın basın sekreteri yardımcısı olarak çalıştıktan sonra, 2022'de memleketi New Hampshire'dan Temsilciler Meclisi'ne aday olmak için yarıştı ancak başarısız oldu.

Ayrıca Trump'ın BM büyükelçisi olarak aday gösterdiği Kongre Üyesi Elise Stefanik'in iletişim direktörü olarak da çalıştı.

Fox News podcast'ine “Ben siyasi bir ailede büyümedim. Çoğu Amerikalı gibi, memleketim New Hampshire'da orta sınıf bir iş ailesinde büyüdüm” dedi. “Manchester'daki (New Hampshire) üniversitem Saint Anselm College'da politikaya yeni atıldım.”