Türk Büyükelçisi Deprem Yardımı İçin Minnettarlığını Sunuyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Ölümcül deprem Türkiye’de 29.605, Suriye’de 3.500’den fazla insanı öldürdü.

Yeni Delhi:

Türkiye’nin Hindistan Büyükelçisi Fırat Sunel Pazartesi günü, yıkıcı depremde ölü sayısı 33.000’i aşarken, ülkesine yardım malzemeleri gönderdiği için Hindistan’a teşekkür etti.

Sunel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Hindistan halkından bir grup acil ayni yardım daha Türkiye’ye doğru yola çıktı. @TurkishAirlines @TK_INDIA yardımları depremin olduğu bölgeye her gün ücretsiz taşıyor. .#VasudhaivaKutumbakam
#deprem #Türkiye’de deprem

“TEŞEKKÜRLER HİNDİSTAN! Her çadır, her battaniye ya da uyku tulumu yüzbinlerce depremzede için hayati önem taşıyor.”

HİNDİSTAN’A TEŞEKKÜRLER!
🇮🇳
🇮🇳
🇮🇳

Her çadır, her battaniye ya da uyku tulumu yüzbinlerce depremzede için hayati önem taşıyor. https://t.co/v9rsXtdzjL

— Fırat Sunel फिरात सुनेल فرات صونال (@firatsunel) 13 Şubat 2023
Yedinci ‘Dost Operasyonu’ uçuşu, Yerel Yönetim ve Çevre Bakan Yardımcısı Moutaz Douaji tarafından Şam havaalanında teslim alınan 23 tondan fazla yardım malzemesiyle Pazar günü depremin vurduğu Suriye’ye ulaştı.

Bakanlık, “7. #OperationDost uçuşu, jeneratörler, güneş lambaları, acil durum ve kritik bakım ilaçları ve afet yardım sarf malzemeleri dahil olmak üzere 23 tondan fazla yardım malzemesiyle Suriye’ye ulaştı. Şam havaalanında Yerel Yönetim ve Çevre Bakan Yardımcısı Moutaz Douaji tarafından alındı.” Dışişleri sözcüsü Arindam Bagchi.

Sunel geçen hafta ‘Dost Harekatı’nın Hindistan ile Türkiye arasındaki dostluğu simgelediğini söyledi.

Ghaziabad’daki Hindon Hava Üssü’nde yaptığı konuşmada, “Dost Harekatı sembolik bir operasyondur. Dost olduğumuzu zaten ispatlıyor. İlişkilerimizi derinleştirmemiz gerekiyor” dedi.

Ölümcül deprem Türkiye’de 29.605, Suriye’de 3.500’den fazla insanı öldürdü.

Günün Öne Çıkan Videosu

Vali Atamaları: Büyük Siyasi Mesaj Nedir?