Üç yıl içinde başarısız olmaktan kaçının. Başlangıç için operasyon stratejileri

Leila

Global Mod
Global Mod
Hayatta kalmanın en iyi yolu “yeniden icat ya da öl” ifadesidir. Sütunumun bu baskısında, operasyonel süreçlerinizi geliştirmek için bazı fikirleri paylaşıyorum:

1. Akıllı otomasyon (daha fazla harcama yapmadan)

Sorun: Meksika girişimleri kaybeder % 40 zaman Tekrarlayan görevlerde (faturalandırma, lojistik, CRM). Bazı çözüm fikirleri:

– düşük maliyetli araçlar Zeme Zoho herhangi biri Merqueo (Envanter Yönetimi).
– Örnek: Başlangıç Adil Tedarik zincirini AI ile otomatikleştirerek operasyonel maliyetlerini%30 azalttı.Kural 2025: “Bir görev 3 kez tekrarlanırsa, maliyetin ne olduğunu söylemeden otomatikleştirilmelidir.”

2. Stratejik dış kaynak kullanımı: önemli olanlara odaklanın

Sorun: Her şeyi dahili olarak tüketmeye çalışın, bazı Latin girişimcileri yeterince bilmeden “orkestra erkekleri” olmayı planlıyor; Neden oldukları kaos ve girişimlerini kırık bankta götürüyor. Son zamanlarda iPade'de bir konuşma yaptım ve birkaç girişimcinin şirketlerinin bu yönünü geliştirmek için tedarik zinciri tavsiyemi bulmam için bana nasıl yaklaştığına şaşırdım.

Çözüm:
– taşeron: Muhasebe, 3PL ile lojistik, Imperia veya Anastasia gibi araçlarla planlama.
– Başarı Örneği: Klip, ürün geliştirmeye odaklanmak için ilk yıllarında müşteri hizmetlerini dış kaynak kullandı.

3. Çok işlevli (ve uzaktan) ekipman

Gerçeklik: Nitelikli Yeteneğin% 70'i CDMX'in dışında (Occmundyal, 2024).

– Slack veya ekipler gibi araçlara sahip hibrit modeller, Office 365 kaynaklarınızı yönetmek için en iyi uygulamalara sahiptir.
– Case: Konfío'nun Guadalajara, Monterrey ve CDMX'te Metovers'ta haftalık toplantılarla takımları var. Açık süreçler ve KPI kültürü öneriyorum. Rota Guides (Amazon) kitabımda, mesafeye rağmen nasıl yakın ve yüksek yönlü ekipmanı tutacağınızla ilgili bir dizi ipucu paylaşıyorum
– 2025'te Meksika girişimlerinin% 62'si kısmi veya tamamen uzak ekipmanlarla faaliyet göstermektedir. Zorluk artık “evden çalışmak” değil, inovasyonu yönlendiren sınırsız organizasyon kültürleri inşa etmek.
– Dağıtılmış ekipmanlı girişimler dönüşlerini% 35 oranında azaltır (MIT, 2024).
– Etkili iletişim: “siloları” öldürmek.