Üstün Lig’de Emre Belözoğlu fırtınası: Oyunun lideri!

bencede

New member
Emre Belözoğlu’nun gelişi ile bir arada önemli bir çıkış yakalayan ve ligin en formda grupları içinde yer alan Medipol Başakşehir, şiddetli Atakaş Hatayspor deplasmanında da kıymetli bir galibiyet elde etti. Müsabakadan 3-0 galip ayrılan İstanbul grubu, yenilmezlik serisini 7 maça çıkardı. Emre Belözoğlu idaresindeki bu 7 maçta 6 galibiyet 1 birliktelik alan Başakşehir, 19 puan toplayarak haftayı 25 puanla 5. sırada kapattı. Grubu 15. sırada devralan genç teknik adam, 7 haftada grubu 10 basamak üste taşımayı başardı. Başakşehir’in bu başarısı sayılara da önemli biçimde yansıdı. O denli ki Başakşehir, Emre Belözoğlu’nun ekibin başına geldiği haftadan itibaren oyuna dair şimdi her istatistikte dorukta yer aldı.

Hezimet yüzü görmedi

Turuncu-Lacivertli takım; topla oynama, maç başına isabetli pas, isabetli şut, gol, gol beklentisi, net gol durumu üzere değerli sayılarda rakiplerini geride bıraktı. Ayrıyeten Başakşehir Emre hoca ile birlikte olduğu süreçte Trabzonspor ’la bir arada mağlubiyet yaşamayan iki gruptan biri olarak dikkatleri üzerine çekti.

“Şampiyonluk niye olmasın?”

Emre Belözoğlu dün TRTSPOR’a konuştu. Genç hoca, “Trabzonspor’u epey önemli avantajlı görüyorum. Sıkıntı maçları var fakat hiç bir vakit oyun disiplininden kopacaklarını zannetmiyorum. Başakşehir ile şampiyonluk… Niçin olmasın? hiç bir vakit başarıyı sahiplenmedik, tersine başarısızlığı sahiplendik. Birbirinden kıymetli teknik adamlarla çalıştım. Birini öne çıkarmak hakkaniyetsizlik olur. Hepsinin yeterli istikametlerini aldım. ‘Bunu asla yapmam’ dediğim şeyler de oldu. Günümüz hocalarını da takip edip sentez yapıyorum. Hayallerim hiç bitmeyecek” derken transfer gündemi hakkında da şunları söylemiş oldu: “Sinan Gümüş’le alakalı hiç bir tasarrufumuz yok. Oğuzhan Özyakup’la ilgili bir teşebbüsümüz olmadı. Lakin dönem sonunda fırsatlar doğabilir. Kapılarımızı kapattık üzere algılanmasın. Visca’nın hayallerimiz için kalmasını isterim.”