Ukrayna savaşı: Scholz, Putin’e herhangi bir barış görüşmesi başlamadan önce askerlerini çekmesini söyledi

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Almanya Şansölyesi Olaf ScholzCuma günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e, 24 Şubat’ta Moskova’nın işgaliyle başlayan savaşa “diplomatik bir çözüm” için Ukrayna’daki askerlerini çekmesi çağrısında bulundu.

sırasında saat süren telefon görüşmesiScholz, Ukrayna’daki sivil altyapıya yönelik Rus hava saldırılarını kınadı ve Almanya’nın, Rus saldırganlığına karşı savunma yeteneklerini sağlama konusunda Ukraynalıları destekleme kararlılığını vurguladı.

Alman hükümet sözcüsü, “Almanya, Rus saldırganlığına karşı Ukrayna’yı desteklemeye devam etmeye kararlıdır” dedi. Steffen Hebestreit.

Scholz, Putin’i Rus birliklerini bir an önce geri çekmeye çağırdı, ancak Rusya cumhurbaşkanı bu çağrıyı, Ukrayna’nın enerji altyapısına yönelik saldırıların “gerekli ve kaçınılmaz” olduğunu söyleyerek Batı’nın Ukrayna üzerindeki “yıkıcı çizgisini” kınamak için kullandı.

Kremlin’den yapılan açıklamada, “Rus silahlı kuvvetlerinin Ukrayna’daki belirli hedeflere yüksek hassasiyetli füze saldırılarından uzun süredir kaçındığı, ancak Kiev’den gelen provokatif saldırılar karşısında bu tür önlemlerin gerekli ve kaçınılmaz hale geldiği belirtildi.” Eylül ortasından bu yana Scholz ve Putin arasındaki ilk telefon görüşmesi.

Putin’e göre olaydan Kiev sorumlu. kısmen yok eden patlamalaryasadışı olarak ilhak edilmiş Kırım’ı Rusya anakarasına bağlayan Rus yapımı köprü – ve bu nedenle Moskova’nın Ukrayna’nın enerji altyapısını bombalama hakları dahilinde olduğunu söyledi.

Milyonlarca Ukraynalı elektriksiz kaldıGeçen ay boyunca Rus güçleri elektrik santrallerini ve diğer enerji altyapılarını hedef alan saldırılarını füze saldırıları dalgalarıyla hızlandırdı.

İnsani yardım grupları yardım ediyor, örneğin ısıtmalı çadırlar kışın en soğuğu yaklaşırken insanların ısınmak için toplanıp telefonlarını şarj edebildikleri yer. Ve uluslararası topluluktan da yardım geldi, ekipman göndermekUkrayna’nın sivil nüfusa olabildiğince fazla güç sağlamasına yardımcı olmak.