bencede
New member
Ağır iştirakin yaşandığı divan konseyi toplantısının açılış konuşmasını yapan YDK Lideri Vefa Küçük, “Geçen nisanda yapılması gereken YDK seçimi bu yılın nisanına ertelenmişti. Gönül isterdi ki Covid olmadan yapılsaydı. Kısıtlama şayet olmazsa bir daha nisan ayında yeni divan heyeti seçilecek. Ben dahil 3 kişi adaylıklarını deklare ettilar, güzel olsun, kendilerine muvaffakiyetler diliyorum. Geçen nisan ayında vaktinde yapılsaydı bilk öncesinde misyonu bırakmayı düşünmüştüm. Ben bir daha aday olacağıma dair bir çalışma yapmadım. Her vakit da beyan ettim ‘Ne vakit yapılırsa ben varım’ dedim. Ben varım derken benimle bakılırsav yapacak 4 arkadaşım da heyet olarak var. 2021 nisan ayı öncesinde başlayan bir karalama kampanyası var ve ben rahatsızlık duyuyorum. Benim güya hakkım değilmiş üzere bana ve arkadaşlarıma yönelik kelamlar duyuyoruz. Üzerine görev olmayan insanların bizleri kötülediklerini görüyoruz. Ben 2014 yılından bu yana 8 yıldır bu gururlu vazifesi sizlerin oylarıyla seçilip yapıyorum. 2014 yılından Yüksel Günay’ın vefat etmesinin akabinde yerine ben seçildim. 2018 yılında bir arkadaşla yarış yaptık. Öncesinde Ali Koç kulübe lider olmayı ilan edip çalışmaya başlamıştı. Aziz Yıldırım’ın bilgisi ile Ali Koç ve Semih Özsoy ile birkaç kere bir ortaya geldim. Bu beraberlikte Ali Koç, ‘Divan başkanlığına devam etmeyi düşünüyor musunuz’ dedi. Ben de ‘Evet düşünüyorum’ dedim. Ali Koç da Semih Özsoy’a ‘Aday çıkarmayalım, takviye olalım’ dedi. Bu nisan ayında değerli bir niçinle toplantı ertelenmezse nöbet değişimi ve bir daha sandığa gitme gerçekleşecek. Benim için Ali Koç’un adamı diyorlar. ‘Ali Koç’un adamı Vefa Küçük’ü bir devirelim, sıra gelince de Ali Koç ile hesaplaşalım’ diyorlar. Ali Koç yokken de Aziz Yıldırım’ın adamı dediler. Evet ben bir adamım ancak birinin adamı değilim, Fenerbahçe ‘nin adamıyım. Ne uçağına ne yatına ne teknesine ne kayığına ne de takasına bindim. Ben asırlık Fenerbahçe çınarının altında kendimi müdafaaya aldım. Oy verenleri başımda taşır, vermeyenlere hürmetimi gösteririm” dedi.
“AİDAT DEĞİŞİKLİĞİ İDARENİN TASARRUFUYDU”
Geçtiğimiz sene yapılan genel şurada alınan aidat değişikliği hakkında konuşan Vefa Küçük, “Geçen sene yapılan seçimli genel konseyde lider ve idarenin isteği ile aidat değişti. Bu idarenin tasarrufuydu. Lider ve idareye kimse bir laf edemiyor, bunun günahını bana kesiyorlar. Beni bu konularda geri adım attırmayı ve yıldırmayı düşünüyorsanız, her türlü suçlamayı göğüslemeye hazırım. Fenerbahçe’ye hizmetten dönersem namerdim. Aziz Yıldırım, Fenerbahçe sevdalısı, hürriyetinden yoksun olmuş, maddi ve manevi ziyana uğramıştır. Biz sevgi ve hürmet çerçevesinde birbirimizi kırmadan 4 sene bir arada hizmet ettik. Bugün sayın liderle da 4’üncü yılımız. Kendisinin de güç tarafları var. Benim de kendime bakılırsa kusurlarım var. Hem Aziz lidere tıpkı vakitte Ali lidere tenkitlerimi yaptım. Başka kulüplerdeki üzere bunların gösterisini yapmadım. Ben Fenerbahçe’nin menfaatlerine göre davrandığım için kabahatlerim var. Aziz lider dün bir basın toplantısı yaptı. O basın toplantısında 3 Temmuz’daki acıları ve yaşatanları dava edeceğini beyan etti. Sayın Aziz Yıldırım ve takımı bu yüzden ziyan goren herkese dayanak verdiğimizi hukuk savaşında yanlarında olduğumuzu alenen beyan etmek istiyorum. 3 Temmuz kulübümün yaşayabileceği en makus hadiselerden biriydi. Aziz Yıldırım’ı seven sevmeyen bir ortaya gelerek onlara moral verdik. Bugün de takviyemizi sürdürüp yanlarında olmamız gerekmektedir. Ali lider ile Aziz lider periyodundaki üzere ahenk ortasında çalıştık. Biz bu biçimde bir 8 sene geçirdik. bu biçimde 4 sene daha geçirecek, başka 2 lider adayımız seçilmeleri durumunda idareye takviye versinler” diye konuştu.
“ATATÜRK BİZİM BAŞ TACIMIZDIR”
Öte yandan Vefa Küçük, Samsun’da Atatürk heykeline yapılan hücum ile ilgili olarak ise şunları lisana getirdi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün heykeli bugüne kadar indirilmemiştir bugünden daha sonra da indirilmeyecektir. Atatürk bizim baş tacımızdır.”
Mustafa AKIN – Sezer AFŞAR / İSTANBUL, (DHA)
“AİDAT DEĞİŞİKLİĞİ İDARENİN TASARRUFUYDU”
Geçtiğimiz sene yapılan genel şurada alınan aidat değişikliği hakkında konuşan Vefa Küçük, “Geçen sene yapılan seçimli genel konseyde lider ve idarenin isteği ile aidat değişti. Bu idarenin tasarrufuydu. Lider ve idareye kimse bir laf edemiyor, bunun günahını bana kesiyorlar. Beni bu konularda geri adım attırmayı ve yıldırmayı düşünüyorsanız, her türlü suçlamayı göğüslemeye hazırım. Fenerbahçe’ye hizmetten dönersem namerdim. Aziz Yıldırım, Fenerbahçe sevdalısı, hürriyetinden yoksun olmuş, maddi ve manevi ziyana uğramıştır. Biz sevgi ve hürmet çerçevesinde birbirimizi kırmadan 4 sene bir arada hizmet ettik. Bugün sayın liderle da 4’üncü yılımız. Kendisinin de güç tarafları var. Benim de kendime bakılırsa kusurlarım var. Hem Aziz lidere tıpkı vakitte Ali lidere tenkitlerimi yaptım. Başka kulüplerdeki üzere bunların gösterisini yapmadım. Ben Fenerbahçe’nin menfaatlerine göre davrandığım için kabahatlerim var. Aziz lider dün bir basın toplantısı yaptı. O basın toplantısında 3 Temmuz’daki acıları ve yaşatanları dava edeceğini beyan etti. Sayın Aziz Yıldırım ve takımı bu yüzden ziyan goren herkese dayanak verdiğimizi hukuk savaşında yanlarında olduğumuzu alenen beyan etmek istiyorum. 3 Temmuz kulübümün yaşayabileceği en makus hadiselerden biriydi. Aziz Yıldırım’ı seven sevmeyen bir ortaya gelerek onlara moral verdik. Bugün de takviyemizi sürdürüp yanlarında olmamız gerekmektedir. Ali lider ile Aziz lider periyodundaki üzere ahenk ortasında çalıştık. Biz bu biçimde bir 8 sene geçirdik. bu biçimde 4 sene daha geçirecek, başka 2 lider adayımız seçilmeleri durumunda idareye takviye versinler” diye konuştu.
“ATATÜRK BİZİM BAŞ TACIMIZDIR”
Öte yandan Vefa Küçük, Samsun’da Atatürk heykeline yapılan hücum ile ilgili olarak ise şunları lisana getirdi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün heykeli bugüne kadar indirilmemiştir bugünden daha sonra da indirilmeyecektir. Atatürk bizim baş tacımızdır.”
Mustafa AKIN – Sezer AFŞAR / İSTANBUL, (DHA)