Volkan Demirel, tüm talihsizliklere karşın tam not aldı

bencede

New member
Harika Lig takımlarından VavaCars Fatih Karagümrük’ün çiçeği burnunda teknik yöneticisi Volkan Demirel, İstanbul temsilcisindeki birinci 3 imtihanında geçer not almayı başardı.

Francesco Farioli’nin ekipten ayrılmasının akabinde VavaCars Fatih Karagümrük ile 2.5 yıllık kontrat imzalayan Volkan Demirel, teknik yöneticilik macerasına başladığı yeni takımıyla birinci maçında deplasmanda Göztepe’yi 1-0 mağlup etmeyi başardı.

EKİBİ 9 KİŞİ KALDI

Göztepe galibiyetinin akabinde efsanesi olduğu Fenerbahçe ile alanında kozlarını paylaşan Volkan Demirel, 38. dakikadan itibaren 9 kişi oynadığı maçtan 1-1 eşitlikle ayrılmasıyla dikkatleri üzerine çekti.

Volkan Demirel son olarak ligin birinci yarısının son haftasında Aytemiz Alanyaspor ile deplasmanda 1-1 birliktee kalarak devreyi yenilgi yüzü görmeden tamamladı. Volkan Demirel idaresinde 3 maçta 5 puan toplayan VavaCars Fatih Karagümrük, 27 puanla 11. basamakta bulunuyor.

TALİHSİZLİKLER PEŞİNİ BIRAKMIYOR

Kritik Fenerbahçe maçında 37. dakikada Burak Bekaroğlu ve 38. dakikada Caner Erkin’in kırmızı kart görmesiyle dev rakibi karşısında karşılaşmanın büyük bir kısmını 9 kişi oynamak zorunda kalan Volkan Demirel idaresindeki VavaCars Fatih Karagümrük, Aytemiz Alanyaspor maçında ise takım külfeti yaşadı.

KANAT OYUNCULARINI KAYBETTİ

İstanbul temsilcisinde bu dönem 17 lig maçında nazaranv yapan kanat oyuncusu Ahmed Musa ve 15 lig çabasında forma giyen bir öbür kanat oyuncusu Yann Karamoh, maç günü gelen açıklamanın akabinde Koronavirüs kuşkusu niçiniyle Aytemiz Alanyaspor karşısında müddet alamadı.

VavaCars Fatih Karagümrük, Aytemiz Alanyaspor maçı öncesinde Yann Karamoh’dan 3 gol 1 asist, Ahmed Musa’dan ise 1 gol 2 asistlik katkı almıştı.

BU DÖNEM YALNIZCA 257 DAKİKA MÜDDET ALMIŞTI

Ülkü takımından iki kanat oyuncusunu kaybederek Aytemiz Alanyaspor çabasında takım değişikliğine gitmek zorunda kalan Volkan Demirel, bu dönem istikrarlı biçimde forma bahtı bulamayan Tunay Torun’u alana sürdü.

Bu dönem sadece 10 Üstün Lig maçında toplam 257 dakika mühlet alan Tunay Torun; Yeni Malatyaspor, Fraport TAV Antalyaspor, Demir Küme Sivasspor ve Fenerbahçe maçlarında takıma giremedi.

31 yaşındaki tecrübeli futbolcu; Gaziantep FK, Beşiktaş , Yukatel Kayserispor, Galatasaray ve İttifak Holding Konyaspor gayretlerinde ise takımda bulunmasına karşın müddet bulamamıştı.

AHMET MUSA, EMRE MOR VE YANN KARAMOH İÇİN RESMİ AÇIKLAMA

VavaCars Fatih Karagümrük’te Ahmed Musa, Emre Mor ve Yann Karamoh, gözlemlenen semptomlar sebebiyle maç takımına alınmamıştı. Kulüpten yapılan açıklamada şu tabirler kullanılmıştı.

Oyuncularımız Ahmed Musa, Yann Karamoh ve Emre Mor’da gözlemlenen semptomlar sebebiyle, oyuncularımız önlem maksatlı olarak Alanyaspor karşılaşmasının takımına alınmamıştır.

FENERBAHÇE MAÇI daha sonraSINDA NELER DEDİ?

Fenerbahçe maçı daha sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Volkan Demirel, kısa vakitte fazlaca şeyi deneyim ettiğini söylemişti

“Kısa vakitte yaşamak gereken tüm deneyimleri yaşadım. Başımıza gelenlerden dolayı… Penaltı, 2 kırmızı kart.. Kırmızı kartın doğal olduğunu söylüyorlar. Caner, ‘Herhangi bir makus bir şeyim olmadı’ dedi. Caner’in söylemiş olduğine inanmak zorundayım. 1 hafta olacak. Formasyonlar, uzun müddetli çalışmışsın yahut dün gelmişsin… Hiç değeri yok. Kıymetli olan istemek, hissetmek ve bunu arkadaşlarınla paylaşmak. Benim ne kadar istediğimi onlara anlattım, onlar da beni anladılar. Tahminen bir 45 dakika daha oynasak gol yemezdik. Birtakım şeylerin meselai gösterdik diye düşünüyoruz. Savunma nasıl yapılır, 9 kişi nasıl oynanır, hepsini bugün özet bir biçimde göstermeye çalıştık. Benim için hoş bir deneyim oldu. Benim için ağır bir maçtı. Yenilmek ve yenmek futbolun ortasında olan şeyler. Benim tek derdim, kadroya kendimi tabir edebilmek. Çok kaliteli bir kadroya sahibim. Herkese fazlaca teşekkür ederim. Bugün Türkiye’ye ekip olma yolunda bir şovda bulunduk.”

TEKNİK YÖNETİCİLİK PROFİLİNİ NASIL TANIMLIYOR?

VavaCars Fatih Karagümrük’ün başına geçtikten daha sonra düzenlenen imza merasiminde açıklamalarda bulunan Volkan Demirel, başındaki teknik yönetici modelini anlatmıştı.

“Ben hisleriyle yaşayan bir beşerim. Hissiniz var ise şayet, muvaffakiyet var ise gelecektir. Birinci evvelki gayem oyuncularla o alakayı başarmak. Çok hocayla çalıştım. Zico’yla çalıştım örneğin. Zico’yu babam üzere görüyordum. Zico’yla epey teknik taktik çalışmadık. Fakat o denli bir şefkat ve sevgi verdi ki alana çıktığımızda elimizden gelenin en düzgününü yapıyorduk. En başarılı devrimiz o periyottu. Teknik taktiğe, fikre açığım. Lakin onlar bir yere kadar. Son vakit içinderda futbolda eski karakterlerin olmadığını görüyoruz. Z nesli geliyor. Lakin ben yaşadığım hisleri oyunculara aktarmaya çalışıyorum. Daha epey oyuncu, dokunma odaklı bir teknik yöneticilik yaratacağımı düşünüyorum.”

Kaynak: Hürriyet