Windows kullanıcılarına makûs haber! Chrome yerine oburunu bulun

Leila

Global Mod
Global Mod
Google, önümüzdeki yıl ortasında Windows 7 ve Windows 8.1 için Chrome’un son sürümünü yayınlayacak. Android Police’in bir Google takviye sayfasına dayanan haberine bakılırsa, 7 Şubat 2023’te süreksiz olarak piyasaya sürülmesi planlanan Chrome 110, nazaran iki eski Microsoft işletim sistemini destekleyen son sürüm olacak.

Bu düşündüğünüzden daha büyük bir mutabakat olabilir. Windows 7’nin birinci vakit içinderda 2009’da piyasaya sürülmesine ve Microsoft’un resmi olarak 2020’de dayanağını sonlandırmasına karşın, datalar işletim sisteminin hala birfazlaca aygıtta çalıştığını gösteriyor: geçen yıl olduğu üzere bu sayının en az 100 milyon olduğu kestirim ediliyor.

Windows kullanıcılarına makus haber! Chrome yerine diğerini bulun

Bu, biroldukca insanın yakında birebir zamandasteklenmeyen bir işletim sistemi tıpkı vakitte desteklenmeyen bir web tarayıcısı olabileceği manasına gelir ve bu da değerli bir güvenlik riski oluşturabilir.

Chrome, 110 sürümünden daha sonra çalışmaya devam edecek, fakat dayanak sayfasına bakılırsa Windows 7 yahut Windows 8.1’de gelecekteki güncellemeleri almayacak. Bu niçinle, hala bu eski işletim sistemlerinden birini çalıştıran bir sistemdeyseniz, mümkün olan en kısa müddette yükseltme yapmanızı şiddetle öneririz. bu türlü, işletim sisteminiz için güvenlik güncellemeleri alabilir ve en son Chrome özelliklerinden ve güvenlik iyileştirmelerinden de yararlanabilirsiniz.