“Yanılıyor olabilirim”: Harbhajan Singh'in Muhammed Shami-Roza Tartışması hakkındaki dürüst kararı

Leila

Global Mod
Global Mod

Tüm Hindistan Müslüman Jamaat Başkanı Maulana Shahabuddin Razvi Bareilvi, Hindistan'ın Marquee Var Bowler Mohammed Shami'yi Ramzan sırasında 'Roza'yı gözlemlemediği için eleştirdi. Shami, Avustralya'ya karşı ICC Şampiyonlar Kupası'nda Hindistan'ın yarı finalinde enerji içeceği tüketti. Bazı insanlar Shami'nin 'roza'yı nasıl atladığını sormaya başladığı için görsel kararsız tartışmalara tetiklendi. Eski Hindistan kriketçisi Harbhajan Singh, spor ve dinin birlikte karıştırılmaması gerektiğini söyleyerek sıraya tepki gösterdi.

“Sanırım bunun benim kişisel görüşüm olduğunu söylemek istiyorum-yanlış ya da doğru olabilirim. Sporlar ayrı ayrı ele alınmalı. Dinin bu rolü veya bu rolü oynadığını düşünen insanlar, rutininizi yapmak, bu ya da rawit Sharma'nın bunu ya da herhangi bir XYZ'yi yapması ya da belirli bir dönemde (adil değil) yapması için iyi olduğunu düşünüyorum.”

Harbhajan, Shami'nin eylemini savundu ve bir spor kişinin oynarken onları nemlendirmesinin ithal ettiğini söyledi.

“Bunu yapıyor olabilirsiniz çünkü evde oturuyorsunuz veya kendi rutin işinizi yapıyorsunuz. Ama bir sporcu olarak oynarken, kendinizi nemlendirmezseniz, çökebilirsiniz.”
“Ve elbette, oynadıkları türden ısı ile, sanırım su içmeleri gerekiyor. Bir içki veya atıştırmalık olmadan oyun oynayamazlar. Her şeyden sonra yakıt ihtiyacınız olan vücudunuz.”

“Bu konuda yorum yapan insanlar, söyleyebileceğim tek şey bu onların personel şey. Shami veya diğerleri, endişeleneceklerini veya rahatsız edeceklerini sanmıyorum.”

Daha önce, Bareilvi, Ramzan sırasında 'Roza'yı gözlemlemediği için Hint kriket oyuncusu Muhammed Shami'ye “suçlu” diyerek bir tartışma yaptı.

Hint pacer Muhammed Shami'nin çocukluk koçu Badaruddin Siddiqui, IE yıldız bowler'ı savundu.

Ani ile konuşan Siddiqui, Shami'yi “Shami'nin doğru yapması ne olursa olsun ve bu şeylere dikkat etmeye gerek yok. Son maça odaklanmalı ve tüm tez tezini unutmalı. Ama ülke önce geliyor … Herkese bir şeyler arama ve tüm ekiple ayakta durmamasını istiyorum.”

Daha önce, Ani ile konuşan Maulana Bareilvi, “'Roza'yı tutmayarak O (Muhammed Shami) bir suç işledi. Bunu yapmamalı. Şeriat gözünde bir suçlu. Tanrı'ya cevap vermesi gerekecek.”

Maulana Bareilvi, 'Roza'nın zorunlu görevlerden biri olduğunu ve buna bağlı olmayan herkesin bir suçlu olduğunu söyledi.

Maulane Bareilvi, “Zorunlu görevlerden biri 'roza' (oruç) … Herhangi bir sağlıklı erkek ya da kadın 'roza' gözlemliyorsa, büyük bir suçlu.

ANI girişleriyle

Bu makalede belirtilen konular