Yapay zeka düzenlemesi ve küresel yatırım üzerindeki etkisi

Leila

Global Mod
Global Mod
Kişiselleştirilmiş sağlık hizmetlerinden sürücüsüz arabalara ve sanal asistanlara kadar dünyamızı benzeri görülmemiş şekillerde dönüştüren yapay zekanın gelişiminde gizli riskler olduğu doğru olsa da, bu teknoloji her gün hayatımızın her yerinde yer alıyor. Tarihin gösterdiği gibi, bir teknoloji dünyaya bir kere sunulduktan sonra onu geri almak neredeyse imkansızdır. Düzenlemenin önemli olduğuna ancak rekabete ve yeniliğe zarar vermemesi gerektiğine inanıyorum.

Bir risk sermayedarı olarak riskleri anlıyorum, ancak belki de iyi niyetle piyasadaki serbest rekabete zarar verecek mevzuat oluşturmak bana daha da riskli görünüyor. Bu düzenlemelerin, OpenAI veya Google ile Gemini gibi büyük sermaye tarafından üretilenlerden farklı yapay zeka modelleri geliştiren gelişmiş startup'ların sermayesini engellemesi veya azaltması, bu teknolojilerin tekelinin yalnızca birkaç kişinin elinde kaldığı anlamına geliyor. Diğer muhaliflerin seçenekleri sınırlı olacak, daha az kapasiteye sahip olacaklar. lobicilik Sonunda nihai tüketicilere ve haklar ve eşitlikle ilgilenenlere karşı çalışacak hükümetlerle.

Şimdilik startup'ların bekleyebileceği şey, sermaye düşüşü nedeniyle bir anlık daha yavaşlama olabilir; bu şirketlerin birçoğunun araştırma, geliştirme ve pazar lansmanlarına devam etmesi gerekiyor. Latin Amerika'da bu yasalar konusunda henüz emekleme aşamasındayız, ancak kamu politikaları yaratıcılarının konuya nasıl tepki vereceğini bekleyip görmemiz gerekecek.

Son olarak yatırım yaptığımız ve girişimcilerle ortaklık yaptığımız bu işte insan unsuru bir kez daha bu yatırımların başarısında temel faktördür. Avrupa mevzuatı gibi durumlarda, startup ekiplerinin yaklaşımlarını ve ticari çabalarını nasıl yeniden tanımladıklarına, potansiyel yeni işletmelere nasıl saldırdıklarına, ürünlerini birkaç gün içinde nasıl değiştirdiklerine tanık olmak, iş dünyasını tanımlayan şeyin dayanıklılık ve odaklanma olduğunun kanıtıdır. ve dünyayı şekillendiriyor.

_____

Editörün Notu: Fabrice Serfati bir Girişim Kapitalisti, Latam'daki yıkıcı işlerde uzman, IGNIA Fund'ın Genel Müdürü ve Ortağı, cesur ve seçkin girişimcilerin akıl hocası. #ReadToLead podcast'inin ve Kurucunun Kitap Kulübü'nün yaratıcısı. onu takip et heyecan ben içerim LinkedIn . Bu sütunda yayınlanan görüşler yalnızca yazara aittir.

Bu ve diğer konular hakkında daha fazla bilgiyi Görüş kanalında bulabilirsiniz