Yargıç Cash Row'da Yüksek Mahkeme Avukatları

Leila

Global Mod
Global Mod
Yeni Delhi:

Altı Yüksek Mahkeme Barosu, Adalet Yashwant Varma'nın Delhi'den Allahabad Yüksek Mahkemesi'ne devredilmesini protesto etmek ve hakime karşı bir ceza soruşturmasının başlaması da dahil olmak üzere dört talebin bir listesini sunmak için Perşembe günü Yüksek Mahkeme Koleji ile bir araya geldi.

Allahabad Derneği başkanı Anil Tiwari, Baş Adalet Sanjiv Khanna liderliğindeki kolejin onlara bir hasta duruşması verdiğini ve Wood'un taleplerini düşündüklerini söyledi.

Ancak, daha önce transferi reddeden derneğin, mahkemelerinin “çöp kutusu” olmadığını ilan edip etmediğini söylemedi, Salı sabahı başladıkları genel grevi çağıracak.

Tiwari, “Dört talepte bulunduk. Birincisi, transfer iptal edilmelidir. İkincisi ve üçüncü, yargı ve idari iş verilmemeli (Adalet Varma'ya tam bir soruşturma beklemek için). Dördüncüsü, bir ceza soruşturması hemen başlamalıdır.” Dedi.

Kıdemli avukat, “… tatmin olmasaydım, medyadan önce böyle bir açıklama yapardım. Ama memnun kaldım. Bunu yaptığım baş adaletle iletişim kurmaya WHOY …”

Toplantıdan sonra gazetecilere verdiği demeçte, “Koleji dikkatle listeledi ve 'her nokta düşünülecek … hiç endişelenme' dedi. Bu beş kıdemli hakimin büyük bir ifadesidir.”

Ancak grevi çağırırken, sadece “Bir grev bir kişinin kararı değildir” dedi.

Tiwari Haberler'ye verdiği demeçte, “Greve gitmek, Genel Kurul (Derneğin) oluşturan 35.000 avukatın kararı. Bu karar onlar tarafından alındı. Başkan olarak bu son gelişimi iletmek benim görevim … ve sonra karar alacaklar.”

Dernek, sorumluluklarını yargıya ve halka anladığını söyledi.

Tiwari, “Ben olumlu bir adamım. Benim hissi, Baş Adalet karar vereceğini söylediğinden, bu kararı beklememiz gerektiğini söylüyorum.”

Adalet Yashwant Varma, Holi'ye bir yangın çıkarıldıktan sonra, bungalovunun gerekçesiyle birlikte bir otoyuda ev yakan nakit demetleri bulunan yargıç.

Dört ila beş demet yanmış nakit toplandığı bildirildi.

Hey, onu ve ailesini paradan uzaklaştırdı ve ona karşı bir “komplo” dan bahsetti.

Oku | “Sinköz …”: Justice Yashwant Varma nakit kurtarma iddialarında

Transferi geçen hafta emredildi ve aktif yargı görevinden kaldırıldı.

Konunun ağırlığını ve halkın yargıya olan inancına olan etkisini kabul eden Yüksek Mahkeme, daha önce Adalet Varma'nın Allahabad'a paradan transferini terk etti,

Bununla birlikte, Haryana ve Pencap, Himacal Pradesh ve Karnataka Yüksek Mahkemelerinin baş yargılarından oluşan bir komite tarafından şirket içi bir soruşturma oluşturmuştur. Bu, bir Delhi Yüksek Mahkemesi raporunun, tez işlemlerinde şeffaflığı sağlamak için eşi görülmemiş bir eylemde kamuya açıklandıktan sonra idi.

Bu komite, paranın bulunduğu Outhouse'u ve başlangıçta medya tarafından para bulunmadığını söyleyerek alıntılanan Delhi İtfaiye Hizmetleri şefi Atul Garg ile konuşan adımlar attı. Daha sonra hiç böyle bir açıklama yapmadığını söyledi.

Komite, Delhi'nin merkezindeki Adalet Varma'nın evini denetledi.

Oku | “Üzgünüm …”: Mahkeme Nixes Delhi Yargıç Nakit Davası'nda acil işitme davası

Bu arada, Yargıtay Çarşamba günü, Delhi polisine yanık nakit demetlerine ilişkin soruşturmayı devralmak için talimat arayan bir dilekçe için acil bir duruşmayı reddetti.

Bu nedenle dilekçeler Yüksek Mahkeme tarafından atanan komitenin yargı yetkisine meydan okudular.

Adalet liderliğindeki baş tezgah, itiraz duyulacağını, ancak ilkel olarak duyulmadığını söyledi.

Nakitin toparlanması, Salı gecesi sendika hükümetinin görüşlerini ve endişelerini duymak için tüm siyasi partilere ulaşmasıyla siyasi bir tartışmaya yol açtı.

Oku | Hakim Evde Nakit Sırasında, Center All Party Buluşma: Kaynakları Ararlar

Bu, Rajya Sabha Başkanı Jagdeep Dhankhar'ın Kongre, Bengal Başbakanı Mamata Banerjee'nin Trinamool, Tamil Nadu'nun iktidarı DMK ve eski Maharashtra Başbakanı Uddhav Thackeray tarafından yönetilen Shiv Sena fraksiyonu da dahil olmak üzere çeşitli parti temsilcileriyle bir araya geldi.

Ajanslardan gelen girdilerle

Haberler artık WhatsApp kanallarında mevcuttur. Sohbetinizde Haberler'den en son güncellemeleri almak için bağlantıya tıklayın.