Yarının liderleri: teknolojinin en iyi işleri için eğitim alan kadınlar

Leila

Global Mod
Global Mod
Birçok ülkede, kadın CEO’lar hâlâ istisna. Gerçeğe rağmen, birçok kadın okulu ve üniversiteyi en iyi niteliklerle bırakıyor. Bu bir dengesizlik, ancak özel bir girişim değişmek üzere.

Sci-Tech daha fazlasını öğrenmek için Fransa’nın Kaç kentine gitti.

Engelleri yıkmak

Kadınlar son yıllarda bilim ve teknoloji alanlarında büyük ilerlemeler kaydetmiş olsalar da, kanıtlar onların hala bazı çarpıcı eşitsizliklerle karşı karşıya olduğunu gösteriyor.

BM’ye göre, dünya çapındaki araştırmacıların yüzde 30’dan azı kadın.

Çinli teknoloji şirketi Huawei tarafından düzenlenen Dijital Çağda Kadın Liderliği Kış Okulu, Kaç’ta Avrupa’nın en yetenekli genç kadınlarından bazılarını güçlendirmeyi amaçlıyor. Geçen sene Lizbon’daki yaz okulundan devam ediyor.

Katılımcılar bir hafta boyunca adımlarını attılar. Kodlama, topluluk önünde konuşma, bilişsel bilim ve makine öğrenimi, kapsanan konulardan sadece birkaçıdır.

2426 başvuru arasından, ilk kez Batı Balkanlar’dan bir katılımcı da dahil olmak üzere, her biri bir AB ülkesini temsil eden 27 kadın seçildi.

Dijital Çağda Kadın Liderlik Okulları Direktörü Berta Herrero Estalayo, “Huawei olarak, yalnızca teknoloji sektörüne katılmaları için değil, aynı zamanda teknolojinin geleceğini şekillendirmeleri için tüm bu fırsatları tüm Avrupa’daki kadınlara sunmaya kararlıyız.” .

19 ila 24 yaşları arasındaki katılımcıların teknoloji ve yeniliğe güçlü bir ilgi göstermesi gerekir, ancak herhangi bir altyapıdan gelebilirler. Liderlik ve teknoloji sınıfları, bağ kurmak, ağ kurmak ve yaratmak için bir alandır.

Fransa’dan katılımcı Cara Doumbe Kingue, deneyimini şöyle anlatıyor: “Öğretme yaklaşımı çok daha eğlenceli. Artık her şeyi tamamen farklı görüyorum ve gerçekten adım adım ilerliyoruz. Aslında çok sezgisel. Ve gerçekten böyle bir şey. Süresi boyunca okulda yapmayı çok isterdim.”

Yoğun geçen eğitim haftası ödül töreni ve ödüllerle sona erdi.

Bosna’dan başka bir katılımcı olan Dženana Selimović Euronews’e şunları söyledi: “Nasıl kendinizi güçlü hissetmezsiniz? Bu hafta boyunca 28 çok güçlü kadından oluşan bir grupla, onlarla konuşacaksınız, Avrupa’nın her yerinden insanlarla konuşacaksınız. Çok fazla pozitif enerji var.”

Hollanda’dan bir katılımcı Celia Liu, “Bugün tanıştığımız birçok kadın, geleceğin liderleri, geleceğin CEO’ları ve AB’nin fark yaratanları olarak ilgi odağı olacak” dedi.