Yolsuzluk skandalı: Milletvekilleri Cozzolino ve Tarabella’nın dokunulmazlıklarını kaldırdı

Leila

Global Mod
Global Mod
Brüksel’i sarsan yolsuzluk skandalına yakalanan iki milletvekili Andrea Cozzolino ve Marc Tarabella’nın parlamento dokunulmazlıkları Perşembe günü kaldırıldı.

Brüksel’deki genel kurulda yapılan oylama, Belçika Federal Savcılığı’nın 16 Ocak’ta yaptığı talep üzerine ve Avrupa Parlamentosu’nun meşru işler komitesinden iki gün sonra geliyorhareketi destekledi.

Her iki Avrupa Parlamentosu üyesi de, Katar tarafından Fas tarafından yürütüldüğü iddia edilen yasa dışı lobi faaliyetlerine herhangi bir şekilde karıştığını reddediyor.

İtalyan MEP Cozzolino oylamaya katılmadı, ancak Belçika’dan Tarabella dokunulmazlığının kaldırılması için oy kullandı.

Soruşturmacıların sorularına cevap verebilmek ve adalet sisteminin bu davaya ışık tutabilmesi için olayın ilk günlerinden beri dokunulmazlığın kaldırılmasını talep ediyorum” dedi. oy.

“Yargı makamlarına ve soruşturma çalışmalarına saygımdan dolayı basındaki suçlamalar hakkında yorum yapmaktan kaçındım. Özellikle masum olduğum için onlara cevap vermek çok cazip geldi ama henüz kendimi ifade edemedim ve Açıklamalarımın ilk bölümünü hakime bırakmak için bugün bir daha böyle bir şey yapmayacağım. Her halükarda bilmelisiniz ki benim kendimi suçlayacak hiçbir şeyim yok.”

Dört kişi tutuklandı ve suç duyurusunda bulunduAvrupa Parlamentosu’nda sözde iyilik karşılığında para planına ilişkin soruşturmanın bir parçası olarak bir suç örgütüne katılmaktan.

Bunlar arasında Yunan Avrupa Parlamentosu Üyesi Eva Kaili, hayat arkadaşı Francesco Giorgi, eski Avrupa Parlamentosu Üyesi Pier Antonio Panzeri ve STK yöneticisi Niccolò Figà-Talamanca yer alıyor.

Euronews tarafından görülen gizli bir belgeye göre, AB-Fas parlamento komitesinin başında Cozzolino’dan önce gelen Panzeri, Aralık ayı başlarında tutuklanmasından bu yana Belçika makamlarıyla yaptığı duruşmalarda her iki erkeği de suçladı.

Belgeye göre bir yargıca, Cozzolino’nun para karşılığında Fas’a karşı kararları ezmeyi kabul ettiğini ve Avrupa Parlamentosu’nun Arap yarımadasıyla ilişkilerden sorumlu delegasyonunun başkan yardımcısı Tarabella’nın 120.000 ila 140.000 Euro arasında para aldığını söyledi. Katar lehine belirli pozisyonları desteklemek için nakit.

Sol grubun eş lideri ve oylama raportörü Fransız MEP Manon Aubry, oy pusulalarının sonuçlarını memnuniyetle karşıladı.

“Bu soruşturmayla adalet üzerine düşeni yapıyor ama siyaset yapmıyor. TBMM Başkanı ve ana gruplar, Aralık ayında kabul edilen kararda ve onun yerine sunulan ’14 maddelik eylem planında’ yapılan iddialı reform vaadine ihanet ettiler. Roberta Metsola tarafından yazılmış bir yalan” diye ekledi.