Younes Belhanda: Fenerliler’i delirttim

bencede

New member
Belhanda, Adana Demir’i seçmesinden, Galatasaray ’daki günlerine kadar birfazlaca mevzuda samimi açıklamalarda bulundu. İşte Faslı yıldızın kelamları: “Galatasaray’dan ayrıldıktan daha sonra Fransa’ya dönmek için hazırlanıyordum. daha sonra Fransa’da Türkiye üzere rahat olmayacağımı, çocuklarımın okulları açısından da karmaşık olacağını düşündüm. Adana Demir’de olmaktan mutluyum. Burada daha fazla sorumluluğum var.”

‘Ben Sneijder değilim’

“Galatasaray’a gittiğimde Sneijder hâlâ oradaydı. 10 numara bana önerildi, kabul ettim. Beni neyin beklediğini bilmiyordum, Sneijder üzere şeyler yapacağımı zannettiler. Ben Sneijder değilim, golcü de değilim. Oyun kuran bir oyuncuyum. 10 numaranın üstünü çizmeliydim. Fatih Terim benim için baba üzeredir. Oyuncularını güç vakit içinderda da muhafazası beni memnun ediyor. 2019’da Real Madrid maçında ıslıklanarak oyundan çıktım, makus bir reaksiyon verdim. Terim, beni her insanın önünde savundu. Galatasaray aşığıyım. Fenerbahçe rekabetinin kesimi oldum. Fenerbahçe’ye karşı oynarken onları delirtirdim. Fenerbahçeli futbolculara, ‘Ben buradayken şampiyon olamayacaksınız’ demiştim. Onlara karşı 8 maç kaybetmedik. Ben ayrıldıktan daha sonra Galatasaray birinci maçta yenildi.”

‘Pislik üzere kovuldum’

“Hayran olduğum lider yardımcısı Abdürrahim Albayrak vücut fiyatımı yarıya düşürmemi, 3 yıllık yeni kontrat imzalanacağını söylemiş oldu. Ayrıntılar için lider başkan Mustafa Cengiz’in ofisine gittik. Albayrak ayrıldı, liderle yalnız kaldım. Kontrat uzatacağımı sanıyordum, lider bana, “Ne mukavelesi?” dedi. FIFA’da davamız olduğu için fazla konuşmak istemiyorum ancak ‘pislik’ üzere kovuldum. daha sonra da gururum yüzünden benim kalmadığım söylendi.”