Zorbay Küçük’ün birinci vukuatı değil! 2. ‘lan’ vakası!

bencede

New member
Harika Lig ‘in 17. haftasında oynanan Galatasaray -Başakşehir maçı 1-1’lik eşitlikle sona ererken, müsabakanın akabinde Sarı Kırmızılı takım cephesinden gelen açıklamalar 90 dakikanın önüne geçti. Galatasaray Yardımcı Antrenörü Necati Ateş ile 23 yaşındaki orta saha Berkan Kutlu’nun maçın hakemi Zorbay Küçük ile ilgili telaffuzları futbol kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Berkan, Zorbay Küçük’ün Kerem Aktürkoğlu’na ‘yalancı’ söylemiş olduğini belirtirken, Necati Ateş deneyimli hakem ‘lan’ telaffuzunda bulunduğunu vurguladı.

Akıllara Ocak 2019 geldi

Galatasaray cephesinde yansılar çoğalırken akıllara Ocak 2019 geldi. Hatırlanacağı üzere Küçük, Spor Toto 1. Lig’de oynanan İstanbulspor-Gaziantep FK maçında emsal bir söylemi gerçekleştirmişti.

Günay Güvenç’in üzerine yürüdü

Küçük maç bitiminde soyunma odasına yanlışsız yapılan girişte Gazişehir Gaziantep kalecisi Günay Güvenç ile tartışma hayatış, tartışma büyüyünce Gaziantep takımının kalecisi Günay Güvenç’in üstüne yürümüştü.

O periyot Gaziantep FK’yı çalıştıran Mehmet Altıparmak ise maç daha sonrası düzenlenen basın toplantısında adeta isyan etmiş ve şu tabirleri kullanmıştı:

‘Konuşma lan’ diyemez!’

”Konuşma lan diye bir şey söyleyemez hakem. İnsanların canını yakmışsın kusurlu verdiğin kararla insanların yazgısıyla oynuyorsun. Bende bundan dolayı ona yanıt vermek zorunda kaldım. Hakemin maç içi halleri aşikardı. Maçtan daha sonraki hali da ona yakışmıyordu. Oyuncumla gerçek dürüst konuşması için uyardım.”

‘Geçen sene cezalı bir hakemdi 6 ay ceza almıştı’

”Maça tesir etmişsin, beşerler bir şey söylüyor lakin sen buna ukala ukala yanıt veremezsin. Geçen sene cezalı bir hakemdi 6 ay ceza almıştı. Cezası az gelmiş. Burada da şaibeli kararlar verdi. Biz hiç bir hakemin makus olmasını istemiyoruz lakin sonuca tesir eden kararlarından dolayı karşısındayız. Demek ki ceza aldıktan daha sonra ikinci maçıydı bu. Lakin bana nazaran bu maçta başarısız oldu.”