Altay Alsancak Stadı’na Mustafa Denizli ismi yakışır

bencede

New member
Devrin Başbakanı Binali Yıldırım tarafınca 9 Eylül 2017 tarihinde temeli atılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafınca 26 Kasım’da açılışı yapılacak Altay Alsancak Stadı için geri sayım başlarken Türkiye Masterler ve Veteranlar Futbol Ligi Federasyonu (TMVFL) tarafınca SMA Tip-1 hastası Duru Meriç için düzenlenen aktiflikte buluşan unutulmaz futbolcular, stada Mustafa Denizli’nin isminin verilmesi istikametinde görüş bildirdi.

Gürsel Aksel Stadı’ndaki aktifliğe AK Parti Genel Lider Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ da katılırken, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Çaykur Rizespor Teknik Yöneticisi Hamza Hamzaoğlu, Altınordu Teknik Yöneticisi Hüseyin Eroğlu, Göztepe Lider Vekili Talat Papatya, Göztepe Sportif Menajeri İlhan Şahin, eski futbolcular Hayrettin Demirbaş, Altay Dağdelen, Orhan Üstündağ ve Sinan Aydın üzere isimler alana çıktı.

4-4 sona eren TMVFL Ulusal Karması ile Şöhretler Karması dostluk maçında Amerikalı müzikçi Della Miles, opera sanatkarı Evrim Keskin, Balkan müziği üstadı Murat Balkan küçük konser verdi, eski futbolcular, teknik adamlar, politikler ve bürokratlar, “Duru’nun hayata tutunma gayretine nefes olmaya hazırız. Biz bir arada biriz” iletileri iletti.

Bir devir Altay forması da giyen Çaykur Rizespor Teknik Yöneticisi Hamza Hamzaoğlu, aktiflik daha sonrasında yaptığı açıklamada “Altay Alsancak Stadı’na Büyük Altay, Büyük Mustafa ismi yakışır. Altay altyapısında dört dönem oynadım. Yeni stadı, konutu onlara fazlaca yakışacak. Stada verilecek isim benim için değerli. Birinci profesyonel maçıma orada çıktım ve İzmirspor formasıyla birinci golümü attım. Altay’ın şampiyon olduğu 1983-84’te minik kadrodaydım ve şampiyonlara çelenk vermiştim” dedi.

Altay altyapısında yetişip Galatasaray ve A Ulusal Takım’ın unutulmaz isimleri içinde giren kaleci Hayrettin Demirbaş da “Ülkemizde o neslin en büyük futbolcusu ve en büyük hocası Mustafa Denizli’dir” vurgusu yaparak, “A Ulusal Grubumuz için de senelerca hizmet verdi. Büyük Altay’ın stadına Büyük Mustafa’nın ismi yakışır. Şenol Güneş Trabzonspor için her neyse, İzmirliler için de Büyük Mustafa odur. Stat inşallah Altay’a uğurlu gelir” diye konuştu.

Altay’ın unutulmaz kaptanı Orhan Üstündağ da “Stat Altay’ın, ismi de Mustafa Denizli’nin olması gerekir” diyerek, “Şenol Güneş ve Fatih Terim’in isimlerinin statlara verilmesi epeyce hoş bir uygulama. Mustafa Denizli üzere futbolcu ve teknik yönetici olarak bir periyoda damgasını vurmuş futbol beşerinin ismi, doğup büyüdüğü yerde yaşamalı. Altay ile Alsancak Stadı içinde hayli kuvvetli bir bağ vardır. Tek hayalim yeni stadın çimlerine yıllar daha sonra bir daha ayak basmak” yorumu yaptı.

Altay’dan Fenerbahçe ’ye transfer olan Altay Dağdelen “Mustafa Denizli hayli özel bir insan” saptamasında bulunup “Stada isminin verilmesi fazlaca gerçek bir karar olur. bu biçimde unutulmaz bireylerin isimleri kesinlikle doğup büyüdükleri yerlerde yaşamalı” dedi. Altaylı Sinan Aydın da “Altay’da unutulmaz günler yaşadım. Orhan-Reha üzere isimlerle birlikte forma giydim. Alsancak Stadı’nı her vakit Altay’ın meskeni olarak tanıdım. Denizli ismi bu stada hakikaten yakışacak” biçiminde konuştu.