Assam Tüfekleri askerleri sular altında kalan Manipur'daki kurtarma ve yardım operasyonlarına yardım ediyor
Ben:
Bir yetkili, Remal Kasırgası'nın tetiklediği şiddetli yağmurun Manipur'daki birçok bölgede su baskınlarına yol açarak eyalet hükümetini kurtarma ve yardım operasyonları yürütmeye sevk ettiğini söyledi. Nehir kıyısı boyunca uzanan setlerde meydana gelen gediklerden kaynaklanan şiddetli su baskını nedeniyle eyalet hükümeti Perşembe günü yarına kadar iki günlük resmi tatil ilan etti. Hükümet yaptığı açıklamada, insanlardan acil bir durumla karşılaşmadıkça evlerinde kalmalarının istendiğini söyledi.
Kurtarma, yardım ve temel hizmetlerden sorumlu birimlerin faaliyetlerine devam edeceği belirtildi.
Imphal East ve Imphal West bölgelerinin en kötü etkilenen bölgelerinde kurtarma operasyonları devam etti.
Hint Ordusu yaptığı açıklamada, mühendislerinin Imphal Nehri'nin etkilenen bölümünde hızlı bir şekilde keşif yaptığını söyledi. Ordu, “…Üç büyük gedik tespit edildi ve bunlardan ikisi dün gece başarıyla kapatıldı. Şu anda Imphal Doğu bölgesindeki Kontha Khabam'da yaklaşık 22-25 metre genişliğindeki üçüncü gediği kapatmak için çalışmalar sürüyor.” söz konusu. Açıklamada, “Ordu, selin etkisini hafifletmeye ve bölge sakinlerinin güvenliğini ve refahını sağlamaya kararlı olmaya devam ediyor” denildi.
BJP MLA Rajkumar Imo Singh, Nambul nehrindeki enkazları kaldıran bir buldozerin görsellerini yayınladı. X'teki gönderisinde “Nambul Nehri'nden tüm atıkların uzaklaştırılması, düzgün bir akış ve Sagolband ve Uripok çevresinde daha az su baskını sağlayacak” dedi. Diğer MLA'lar da halkın su basmış yollardaki enkazları temizlemesine yardımcı oldu.
Nehir kıyılarındaki gedikler nedeniyle Bishnupur ilçesinin Nambol bölgesindeki tarım alanları yoğun selden etkilendi. Birçok gencin Imphal vadisindeki kurtarma çalışmalarını koordine ettiği görüldü.
Başbakan N Biren Singh, X'teki bir gönderide, “Thanga balıkçıları mahsur kalan insanları kurtarmak için LDA ekibiyle el ele veriyor. Bu saatte onların asil jestlerini takdir ediyorum.” dedi.
“Dere bentlerinde gedik meydana gelen 18 noktadan 17'si mühürlenerek çevredeki su baskınları başarıyla kontrol altına alındı. Geriye kalan gedikte kapatma çalışmaları ve bentlerde güçlendirme çalışmaları sürüyor. ” dedi Bay Singh.
Nambul nehrinin iki kolu Nambol'da buluşuyor. Yetkililer, güçlü akıntıların Çarşamba günü nehir kıyısını aşarak birkaç hektarlık tarım arazisini sular altında bıraktığını söyledi.
Bir kadın satıcı, “Pazarda depolanan mevsim sebzeleri de dahil olmak üzere pek çok ürün hasar gördü” dedi.
Tamenglong bölgesinde şiddetli yağmur heyelanı tetikledi ve Ulusal Otoyol-37 Imphal-Silchar güzergahının bazı kısımları hasar gördü. Ayrıca Nambul nehri, Imphal West bölgesindeki Samurou'daki kıyılarını aşarak Wangoi seçim bölgesinde su baskınlarına yol açtı.
PTI'dan gelen girdilerle
Ben:
Bir yetkili, Remal Kasırgası'nın tetiklediği şiddetli yağmurun Manipur'daki birçok bölgede su baskınlarına yol açarak eyalet hükümetini kurtarma ve yardım operasyonları yürütmeye sevk ettiğini söyledi. Nehir kıyısı boyunca uzanan setlerde meydana gelen gediklerden kaynaklanan şiddetli su baskını nedeniyle eyalet hükümeti Perşembe günü yarına kadar iki günlük resmi tatil ilan etti. Hükümet yaptığı açıklamada, insanlardan acil bir durumla karşılaşmadıkça evlerinde kalmalarının istendiğini söyledi.
Kurtarma, yardım ve temel hizmetlerden sorumlu birimlerin faaliyetlerine devam edeceği belirtildi.
Imphal East ve Imphal West bölgelerinin en kötü etkilenen bölgelerinde kurtarma operasyonları devam etti.
Hint Ordusu yaptığı açıklamada, mühendislerinin Imphal Nehri'nin etkilenen bölümünde hızlı bir şekilde keşif yaptığını söyledi. Ordu, “…Üç büyük gedik tespit edildi ve bunlardan ikisi dün gece başarıyla kapatıldı. Şu anda Imphal Doğu bölgesindeki Kontha Khabam'da yaklaşık 22-25 metre genişliğindeki üçüncü gediği kapatmak için çalışmalar sürüyor.” söz konusu. Açıklamada, “Ordu, selin etkisini hafifletmeye ve bölge sakinlerinin güvenliğini ve refahını sağlamaya kararlı olmaya devam ediyor” denildi.

BJP MLA Rajkumar Imo Singh, Nambul nehrindeki enkazları kaldıran bir buldozerin görsellerini yayınladı. X'teki gönderisinde “Nambul Nehri'nden tüm atıkların uzaklaştırılması, düzgün bir akış ve Sagolband ve Uripok çevresinde daha az su baskını sağlayacak” dedi. Diğer MLA'lar da halkın su basmış yollardaki enkazları temizlemesine yardımcı oldu.
Assam Tüfekleri, Imphal vadisinde mahsur kalan çok sayıda insanı kurtardı. Assam Tüfekleri, X'teki bir gönderide, “Zorluklarla karşı karşıyayken, Assam Tüfeklerinin varlığı, Manipur halkına güvence ve rahatlama getiriyor. Zor zamanlarda verdikleri destek, toplumun koruyucusu ve dostu olarak rollerinin altını çiziyor.” dedi.Meino Leirak ki chentharakpa phataba mayaam, kung, plastik şişe, kutu, bambu loina pandana leiraga Nambul Turel, mayaamdo ngasi sengthokye ile ilgili bir tanga/köprü. Bakan Sushindro (Yaima)
masaana Ekskavatör/Poclain thouraga, yetkililer, akoibada… pic.twitter.com/xHhSD58s8E
— Rajkumar Imo Singh (@imosingh) 30 Mayıs 2024
Bişnupur bölgesindeki Thanga'lı balıkçılar, selden etkilenen insanları geleneksel kanolar kullanarak tahliye etme konusunda Loktak Kalkınma Otoritesi'ne (LDA) yardım ediyor; benzer çalışmalar Laipham Khunou ve Khuman Lampak gibi diğer yerlerde de sürüyor.Olumsuzluklar karşısında, #AssamRifles varlığı insanlara güven ve rahatlık verir #manipur. Zor zamanlarda verdikleri destek, toplumun koruyucusu ve dostu olarak rollerinin altını çiziyor.#jalrahat#sikloneremal@adgpi@HMOIndia@PIBHomeAffairs… pic.twitter.com/FBof192LG4
— Assam Tüfekleri (@official_dgar) 30 Mayıs 2024
Nehir kıyılarındaki gedikler nedeniyle Bishnupur ilçesinin Nambol bölgesindeki tarım alanları yoğun selden etkilendi. Birçok gencin Imphal vadisindeki kurtarma çalışmalarını koordine ettiği görüldü.
Başbakan N Biren Singh, X'teki bir gönderide, “Thanga balıkçıları mahsur kalan insanları kurtarmak için LDA ekibiyle el ele veriyor. Bu saatte onların asil jestlerini takdir ediyorum.” dedi.
Başbakan, sel durumunu gözden geçirmek için bakanlar, MLA'lar, Baş Sekreterler, güvenlik yetkilileri ve tüm departman yetkilileriyle görüştüğünü ve etkilenen ailelere yardım sağlamak için devam eden önlemleri değerlendirdiğini söyledi.Thanga balıkçıları selde mahsur kalanları kurtarmak için Loktak Kalkınma Otoritesi (LDA) ekibiyle el ele veriyor.
Balıkçılar şu anda tüm hızıyla eyaletin çeşitli yerlerindeki selden etkilenen insanları tahliye ediyor ve ben bunu çok takdir ediyorum… pic.twitter.com/wz6y4ke7ec
— N. Biren Singh (Modi Ka Parivar) (@NBirenSingh) 30 Mayıs 2024
“Dere bentlerinde gedik meydana gelen 18 noktadan 17'si mühürlenerek çevredeki su baskınları başarıyla kontrol altına alındı. Geriye kalan gedikte kapatma çalışmaları ve bentlerde güçlendirme çalışmaları sürüyor. ” dedi Bay Singh.
Nambul nehrinin iki kolu Nambol'da buluşuyor. Yetkililer, güçlü akıntıların Çarşamba günü nehir kıyısını aşarak birkaç hektarlık tarım arazisini sular altında bıraktığını söyledi.
Ulusal Afet Müdahale Gücü'nün (NDRF) kırk personeli, altı ek motorbotla birlikte kurtarma operasyonlarına liderlik etmek üzere Çarşamba gecesi Imphal havaalanına ulaştı.#Mızrak Kolordu, #Hint ordusu Ve #AssamRifles Kurtarma ve yardım çalışmalarına ikinci günde de aralıksız devam edildi. #manipur Ve #Mizoram 2.000'i kadın ve çocuk olmak üzere 4.000'den fazla kişiyi güvenli bir şekilde kurtardık.#Hint ordusu & #AssamRifles ayrıca tıbbi kamplar kurduk,… pic.twitter.com/OF08kFCGYV
— SpearCorps.IndianArmy (@Spearcorps) 30 Mayıs 2024
Khwairamband, Paona ve Thangal pazarlarındaki ticari faaliyetler de Nambul nehrinin taşması ve Imphal nehri setlerinin ihlali nedeniyle oluşan yaygın su baskını nedeniyle ikinci gün kapalı kaldı.#FWR#RescueOps
Flaş #sel basmak şiddetli yağış nedeniyle #imfal Doğu, #manipur@12bnndrf Yerel itfaiye ekipleriyle birlikte 113 kadın, 87 erkek, 07 bebek ve 5 büyükbaş hayvan sular altında kalan evlerden kurtarıldı, operasyonlar devam ediyor.@NDRFHQ@PIBImphal@DDKIMPHALRNU@NBirenSinghpic.twitter.com/9NBk9Lvjtz
— 12 NDRF Itanagar (@12bnndrf) 30 Mayıs 2024
Bir kadın satıcı, “Pazarda depolanan mevsim sebzeleri de dahil olmak üzere pek çok ürün hasar gördü” dedi.
Tamenglong bölgesinde şiddetli yağmur heyelanı tetikledi ve Ulusal Otoyol-37 Imphal-Silchar güzergahının bazı kısımları hasar gördü. Ayrıca Nambul nehri, Imphal West bölgesindeki Samurou'daki kıyılarını aşarak Wangoi seçim bölgesinde su baskınlarına yol açtı.
PTI'dan gelen girdilerle