Bengal'de yük treni Kanchanjungha Ekspresine çarptı, çok sayıda yaralı var

Leila

Global Mod
Global Mod
Kalküta:

Batı Bengal'in Darjeeling bölgesinde bu sabah bir ekspres trenin bir yük treniyle çarpışması sonucu aralarında üç demiryolu çalışanının da bulunduğu dokuz kişi öldü ve yaklaşık 50 kişi de yaralandı. Kanchanjunga Ekspresi, Tripura'daki Agartala'dan Kalküta'daki Sealdah'a giderken New Jalpaiguri yakınındaki Rangapani istasyonu yakınında bir yük treni ona arkadan çarptı.

Kazada Kanchanjunga Ekspresi'nin üç vagonu raydan çıktı. Kayıpları sınırlayan faktörlerden biri, Kanchanjunga Ekspresinin paket vagonu ve güvenlik vagonundan oluşan arka kısmının ve daha ilerideki yolcu bölmelerinin daha az darbeye maruz kalmasıdır.

Demiryolu Yönetim Kurulu başkanı Jaya Verma Sinha medyaya kazanın sabah 9 civarında meydana geldiğini söyledi. “Kurtarma çalışmaları tamamlandı. Yaralılar Kuzey Bengal Tıp Fakültesine nakledildi ve onlara mümkün olan en iyi tedavi sağlanıyor” dedi.

Kanchenjunga Ekspresinin etkilenmeyen ön kısmının, yolcuların hedeflerine ulaşabilmesi için yakın zamanda yolculuğuna devam edeceğini söyledi.

Az önce Darjeeling bölgesinin Phansidewa bölgesinde trajik bir tren kazasını öğrendiğimde şok oldum. Ayrıntılar beklenirken Kanchenjunga Ekspresine bir yük treninin çarptığı bildirildi. DM, SP, doktorlar, ambulanslar ve afet ekipleri kurtarma çalışmaları için bölgeye sevk edildi.

— Mamata Banerjee (@MamataOfficial) 17 Haziran 2024
Bengal Başbakanı Mamata Banerjee, doktorların ve afet müdahale ekiplerinin olay yerine sevk edildiğini söyledi. “Az önce Darjeeling bölgesinin Phansidewa bölgesinde trajik bir tren kazasını öğrendiğimde şok oldum. Ayrıntılar beklenirken Kanchenjunga Ekspresine bir yük treninin çarptığı bildirildi. DM, SP, doktorlar, ambulanslar ve afet ekipleri olaya müdahale etti Kurtarma, kurtarma ve tıbbi yardım için bölgeye aceleyle gönderildik, savaş temelinde eylem başlatıldı” diye yazdı X'te.

Haberler'den Son ve Son Dakika Haberleri

Kanchanjunga Ekspresi, Bengal'i Kuzeydoğu şehirleri Silchar ve Agartala'ya bağlayan günlük bir trendir. Bu rota, Kuzeydoğu'yu ülkenin geri kalanına bağlayan Chicken's Neck koridorundadır. Bu hatta meydana gelecek bir kaza potansiyel olarak diğer birçok trenin hareketini etkileyebilir.

Kanchanjunga Ekspresi turistler tarafından Darjeeling'e seyahat etmek için sıklıkla kullanılıyor. Kaza, Kalküta ve komşu güney Bengal'in bunaltıcı bir yaz altında sarsıldığı ve pek çok kişinin biraz rahatlamak için tepedeki istasyona gittiği bir zamanda meydana geldi.

Şu ana kadar edinilen bilgilere göre yük treni sinyali aşarak Kanchanjunga Ekspresi'ne çarptı. Ulusal Afet Müdahale Gücü ekipleri ve ambulanslar olay yerine sevk edildi.

Demiryolları, insanların durum hakkında bilgi alabileceği yardım hattı numaralarını yayınladı. Numaralar Guwahati'de 033-23508794 ve 033-23833326 (Sealdah) ve 03612731621, 03612731622 ve 03612731623'tür.

NFR bölgesinde talihsiz kaza. Savaş ayağında kurtarma operasyonları sürüyor. Demiryolları, NDRF ve SDRF yakın koordinasyon içinde çalışıyor. Yaralılar hastaneye sevk ediliyor. Üst düzey yetkililer olay yerine ulaştı.

— Ashwini Vaishnaw (@AshwiniVaishnaw) 17 Haziran 2024
Demiryolları Bakanı Ashwini Vaishnaw kısa sürede kaza yerine ulaşacak. ANI haber ajansının yayınladığı bir Haberda, sahaya doğru bisikletle giderken görülüyor. X'teki bir gönderisinde kurtarma operasyonlarının savaş temelinde başladığını söyledi. “NFR bölgesinde talihsiz bir kaza. Kurtarma operasyonları savaş halinde sürüyor. Demiryolları, NDRF ve SDRF yakın koordinasyon içinde çalışıyor. Yaralılar hastaneye kaldırılıyor. Üst düzey yetkililer olay yerine ulaştı” dedi.

#KOL SAATİ | Batı Bengal: Demiryolları Bakanı Ashwini Vaishnaw kısa bir süre sonra Darjeeling bölgesindeki Kanchenjunga Ekspresi tren kazası bölgesini ziyaret edecek. pic.twitter.com/wmAti3z2MV

— ANI (@ANI) 17 Haziran 2024
Demiryolu bakanı, bakanlığın mağdurların ailelerine 10 lakh Rupi, ağır yaralanmalar için 2,5 lakh Rupi ve hafif yaralanmalar için 50.000 Rupi tazminat vereceğini ekledi.

Kuzeydoğu Sınır Demiryolu CPRO'su Sabyasachi De, rotadaki diğer trenlerin saptırılması veya iptal edilmesi konusunda henüz herhangi bir bildirim yayınlanmadığını söyledi. “Kurtarma operasyonunu mümkün olan en kısa sürede tamamlamaya çalışacağız,” dedi ve bir kaza tahliye trenin yolda olduğunu da sözlerine ekledi.

Batı Bengal'in Darjeeling kentinde meydana gelen tren kazasında can kaybı haberi üzüntü verici. Düşüncelerim ve dualarım yaslı ailelerle birlikte. Yaralıların bir an önce iyileşmesi, yardım ve kurtarma operasyonlarının başarılı olması için dua ediyorum.

— Hindistan Devlet Başkanı (@rashtrapatibhvn) 17 Haziran 2024
Cumhurbaşkanı Droupadi Murmu, tren kazasında can kaybı haberinin “derin üzüntü verici” olduğunu söyledi. Düşüncelerim ve dualarım yaslı ailelerle birlikte. Yaralıların bir an önce iyileşmesi, yardım ve kurtarma operasyonlarının başarısı için dua ediyorum” dedi.

Batı Bengal'deki demiryolu kazası üzüntü verici. Yakınlarını kaybedenlere başsağlığı dileriz. Yaralıların bir an önce iyileşmesini diliyorum. Yetkililerle görüşerek durumu değerlendirdik. Yaralılara yardım etmek için kurtarma çalışmaları sürüyor. Demiryolları Bakanı Shri…

— Narendra Modi (@narendramodi) 17 Haziran 2024
Başbakan Narendra Modi kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi. “Batı Bengal'deki demiryolu kazası üzücü. Yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diliyorum. Yaralıların en kısa sürede iyileşmesi için dua ediyorum. Yetkililerle konuştum ve durumu değerlendirdim. Etkilenenlere yardım etmek için kurtarma operasyonları sürüyor. Demiryolları Bakan Shri @AshwiniVaishnaw Ji de kaza mahalline doğru yolda” diye X'te paylaşımda bulundu.

Başbakanlık, kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine kişi başına 2 lakh Rupi tazminat, kazada yaralananlara ise 50 bin Rupi yardım yapılacağını duyurdu.

Kongre başkanı Mallikarjun Kharge, tren kazasından son derece rahatsız olduğunu söyledi. “Kaza manzaraları acıdır. Kalbimiz hayatını kaybedenlerin aileleriyle birlikte. Bu acı saatte her birine dayanışma ve başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Acil ve tam teşekküllü Mağdurlara tazminat ödenmesi gerekiyor” dedi.

Batı Bengal'in Jalpaiguri kentinde meydana gelen Kanchanjunga Ekspresi tren çarpışması kazasında çok sayıda kişi hayatını kaybetti ve çok sayıda kişi de yaralandı.

Kaza sahneleri ise acı verici. Kalbimiz kurbanların aileleriyle birlikte. Bu saatte…

— Mallikarjun Kharge (@kharge) 17 Haziran 2024
Bay Kharge, Narendra Modi hükümetinin “Demiryolu Bakanlığının tamamen kötü yönetimine kapıldığını” iddia etti.

“Sorumlu bir Muhalefet olarak, Modi Hükümetinin Demiryolu Bakanlığını sistematik bir şekilde 'Kamera odaklı' bir kendini tanıtma platformuna nasıl dönüştürdüğünün altını çizmek bizim zorunlu görevimizdir! Bugünkü trajedi, bu katı gerçeğin bir başka hatırlatıcısıdır” dedi. .

Kongre lideri Rahul Gandhi de başsağlığı diledi. “Kongre çalışanlarından kurtarma çalışmalarına destek vermelerini talep ediyorum.”

Son 10 yıldaki tren kazalarının Narendra Modi hükümetinin kötü yönetimi ve ihmalinin sonucu olduğunu söyledi. “Bugünkü kaza bu gerçeğin bir başka örneğidir. Sorumlu bir Muhalefet olarak, bu korkunç ihmalle ilgili soruları gündeme getirmeye ve hükümeti hesap verebilir kılmaya devam edeceğiz.”

Batı Bengal'deki Kanchenjunga Ekspresinin raydan çıkmasıyla ilgili yardım ve bilgi için yardım hattı numaraları. pic.twitter.com/ctwkZQc5m7

— Demiryolları Bakanlığı (@RailMinIndia) 17 Haziran 2024