Beşiktaş’ta lider adayı Fuat Çimen, FANATİK’e konuştu: Beşiktaş makûs yönetiliyor

bencede

New member
Beşiktaş ‘ta Mayıs ayında yapılacak kongre öncesi Lider Ahmet Parıltı Çebi’ye karşı adaylığını açıklayan topluluğun önde gelen isimlerinden Fuat Çimen, projelerini FANATİK’e anlattı.

Siyah-Beyazlılar’ın berbat yönetildiğinin altını çizen Çimen, kulübün Ağustos ayında yapılacak olan Bankalar Birliği ödemesi için kaynağın hazır olduğunu belirterek şunları söylemiş oldu:

“Bu adaylık 2.5 yıllık bir çalışmanın eseri. Aslında 2025 bizim aday olma yılımızdı fakat Beşiktaş o kadar berbat yönetiliyor ki, borç 500 milyon Dolar’a da yanmışsa bunun ismi uygun yönetilememektir. Borç iki yılda 2.9 milyon TL’den 4.5 milyon TL’ye çıkmış. Banka yapılanmasını söylemiyorum.”

‘Akıl, bilimve liyakat…’

“Bir sürü futbolcuya yanlışlı mukavele ödeniyor. Borç hiç bir vakit sıfırlanmaz dünyada bu biçimde bir kulüp de yok. Sürdürülebilir, yönetilebilir ve başarılabilir bir müddetç geliştirmek gerek. Paralı lider söylemi Türk futbolunun kanseridir. Beşiktaş’a para kazandıracak, gelirlerini artıracak bir idare prensibimiz var. Kartal Yuvaları’nda bayan ve çocuklara yönelik bir çalışma yok. Talepleri alıp tasarım yapmak ve biraz daha online satışı öncelikli hale getirmeyi planlıyoruz. Altyapı ve oyuncu kaynağı neresi ise orada olacağız. Kanada’yı Dünya Kupası’na götüren iki kıymet bizde var. Fakat bu işten 1TL kazanamadık. Bizim idare sistemimiz akıl, bilim ve liyakat üzerine olacak.”

‘Seçimi asla kaybetmeyiz’

“Ben seçimi kaybedeceğimize asla inanmıyorum. Başarırsak Beşiktaş bir okul olacak. İnsanların yeni bir şey duymaya, yeni bir şey yaşamaya hazır olduklarını düşünüyorum.Doğru bir şeyleri denemek lazım. Bunun için yola çıktık. Yeni idareler eski idarelerden hesap soramazlar. Fakat örtbas edebilirler! Yöneticiler, kendi şirketlerini Beşiktaş’ı yönettikleri üzere yönetseler batarlar. Biz denetlenmekten asla korkmayacağız.”

‘Başkan artık karar vermeli’

“Sayın lider TFF lider adayı mı olacak, Beşiktaş’a lider adayı mı olacak artık sonucunı vermeli? Yeni adaylar var ise ortaya çıkmalıdır. 56 yaşındayım ne mesleksel ne de toplumsal manada ek bir etikete gereksinimim yok. Grup arkadaşlarımın da. Ben Beşiktaşlıyım bu benim en büyük etiketim. Beşiktaş Lideri olmak büyük bir onur lakin Beşiktaşlı olmak her şeyden büyük bir onur.”

Orhan Yıldırım – Süleyman Hatısaru