Bülent Korkmaz: Kazanmaktan öteki dermanımız yok

bencede

New member
Rizespor, Spor Toto Muhteşem Lig Ahmet Çalık Dönemi 32’nci haftasında 9 Nisan Cumartesi günü alanında konuk edeceği İttifak Holding Konyaspor maçı hazırlıklarına devam ediyor. Mehmet Cengiz Toplumsal Tesisleri’nde gerçekleşen idman öncesi teknik yönetici Bülent Korkmaz basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ligde üstte oynayan kadrolarla oynamaya devam ettiklerini söyleyen Korkmaz “ Trabzonspor ’u yenmiştik, Alanya deplasmanında kaybettik. Lakin ikinci yarıdaki oyun bizleri hayli ümitlendirdi. Olağan ki bu oyunu bütün maç boyunca devam ettirmemiz lazımdı. Kaybetmemiz bizim için üzücü oldu. Aslında geldiğimiz günden itibaren oyun olarak, Trabzonspor ve Alanyaspor maçının ikinci yarısı bizi mutlu etti. Bir gerçek var ki hayli kolay penaltı vermeye başladık. Bu sonuca da yansıyor. Bunun sonuca yansıması bizi daha da epey üzüyor” tabirlerini kullandı.

‘KAZANMAKTAN ÖBÜR DERMANIMIZ YOK’

Konyaspor’un tepeyi zorlayan gruplardan biri olduğunu tabir eden teknik yönetici Korkmaz “Ben geldiğimden itibaren söylüyorum; birebir âlâ oynadığımız vakit hem sonuç alabiliyoruz tıpkı vakitte oyunda güzel olabiliyoruz. Bu son 2 maç onu gösterdi. Konyaspor da ligin tepesinde, tepeyi zorlayan ekiplerden bir tanesi. Kompakt oynayan bir kadro. Bilhassa merkez oyuncuları epeyce tesirli oyuncular. Kendi alanımızda oynayacağız. Kazanmamız lazım, öteki dermanımız de yok. İnşallah hafta sonu kazanan taraf biz oluruz” dedi.

‘EN AZ 5 TANE ALMAMIZ LAZIM’

Artık maç maç bakmaları gerektiğini söyleyen Korkmaz, “Kaç tane maç kurtarır bilmiyorum fakat en az 5 tane almamız lazım. O bile yetmeyebilir. Lakin dediğim üzere bilhassa Trabzonspor maçındaki uğraşımız Alanyaspor maçında ikinci yarıda oynadığımız oyun bütünleşirse her maçı kazanabiliriz“ formunda konuştu.

‘7 MAÇ 21 PUAN DEMEK’

Dabo’nun ekiple çıkmamasına karar verdiğini söyleyen Bülent Korkmaz, “Zor bir devir. Sıkıntı bir müddetç ancak burada kıymetli olan her insanın bu sürece yardım etmesi. İnşallah önümüzdeki haftalarda herkes bu katkıyı sağlar. Ben söylemiş oldum pes eden var ise bıraksın. Zira 7 maç 21 puan demek. Güç mu? Evet lakin imkansız değil. O denli bakmayan oyuncu var ise burada durmanın manası yok. Biz pes etmeyeceğiz yola devam” tabirlerini kullandı.

Ligi de pahalandıran Korkmaz, “Ortamda bir kaos var, bunun üst üste gelmesi düşündürücü” formunda konuştu.

Dilek ERBAŞ-Rukiye MEYVECİ/RİZE,(DHA)