Deniz Çoban yorumladı: Kırmızı kart net, penaltıyı atladı! (Alanyaspor – Galatasaray ve Beşiktaş – Antalyaspor)

bencede

New member
Fanatik Gazetesi muharriri ve eski hakem Deniz Çoban, Alanyaspor – Galatasaray ve Beşiktaş – Antalyaspor gayretlerinin tartışmalı konumlarını Harika Lig ‘in yayıncı kuruluşu beIN Sports ekranlarında kıymetlendirdi. Hakem hocamızın yorumları şöyle:

İmaj: beIN Sports

”1. dakika ve 90. dakikadanın fark etmediği, verilecek sarı kartlardan bir tanesi. Denetimsiz bir atak.”

”Sadece bir açıda eline mi geliyor diye hissiyatımız oluyor. Topun sert bir biçimde uzaklaşması da topun sert bir yerden döndüğünü, baştan döndüğünü gösteriyor. Devam sonucu yanlışsız, penaltı değil.”

”Topuk yerde. Kâfi güç transferi gerçeklemiyor. Sarı kart kâfi.”

Manzara: beIN Sports

”Kırmızılı oyuncu bedenini genişleterek, büyüterek ve risk alarak gidiyor. Topla oynayamadığı vakit da gerideki bir oyuncunun topa vuracağının farkında olması lazım. O yüzden bu kadar dağınık gidip risk almaması lazım. Baş vurulduğu anda bu oyuncu riskli gidişinden dolayı bedeni geniş, kolu açık yakalanıyor. Topu görmüyor olması bence mazeret olamaz. Zira giderken bu riski alıyor.”

”Hakem, dünyanın en düzgün hakemi de olsa bu 3 oyuncu içinde elle oynama talihi yok. Hakem için olabilecek en şanssız durum. Bence bu konum bir penaltı. Elle oynama. Penaltı sonucu verilmesi gerekirdi.”

”Hakem, hayli yanlış bir yerde yakalanmış. VAR ile ortalarında nasıl bir diyalog geçti bilmiyorum. ‘Gördüm’ deme talihi yok, görmemiştir. Benim açımdan net bir penaltı.”

”Hakemin taç konusunda yanlışsız karar verdiğini düşünüyorum. Pjanic gelip hakeme temas eder itiraz ediyor. Temas edemez, net bir sarı kart. 1 dakika daha sonrasında da hakemin yanına gelip epey fazla taciz ediyor, itirazda bulunuyor, vücut lisanı kullanıyor. Hakemin de bu kadar itiraza karşılık 2. sarı kartı göstermesini gerçek buluyorum.”

”Bu usul konumlarda UEFA, çizgiyi fazlaca âlâ koymuş. Biri ayağını savurdu, başkası ondan evvel topla oynamak istiyor. Savrulan ayaktan evvel topa dokunuyorsa sorun yok ancak savrualan ayakla topun ortasına ayağını sokup kendisine geliyorsa ihlal.”

”Önce yeşilli oyuncu topla oynuyor, daha sonra beyazlı oyuncu ona vuruyor. Devam sonucunın yanlışsız olduğunu düşünüyorum. Topa dokunmadan savrulan ayak Emre’ye vursaydı penaltı olurdu.”

”Net bir kırmızı kart.”

”1. dakika ve 90. dakikadanın fark etmediği, verilecek sarı kartlardan bir tanesi. Denetimsiz bir atılım.”

”Sadece bir açıda eline mi geliyor diye hissiyatımız oluyor. Topun sert bir biçimde uzaklaşması da topun sert bir yerden döndüğünü, baştan döndüğünü gösteriyor. Devam sonucu gerçek, penaltı değil.”

”Topuk yerde. Kâfi güç transferi gerçeklemiyor. Sarı kart kâfi.”

”Kırmızılı oyuncu bedenini genişleterek, büyüterek ve risk alarak gidiyor. Topla oynayamadığı vakit da gerideki bir oyuncunun topa vuracağının farkında olması lazım. O yüzden bu kadar dağınık gidip risk almaması lazım. Baş vurulduğu anda bu oyuncu riskli gidişinden dolayı bedeni geniş, kolu açık yakalanıyor. Topu görmüyor olması bence mazeret olamaz. Zira giderken bu riski alıyor.”

”Hakem, dünyanın en yeterli hakemi de olsa bu 3 oyuncu içinde elle oynama talihi yok. Hakem için olabilecek en şanssız konum. Bence bu durum bir penaltı. Elle oynama. Penaltı sonucu verilmesi gerekirdi.”

”Hakem, epey yanlış bir yerde yakalanmış. VAR ile ortalarında nasıl bir diyalog geçti bilmiyorum. ‘Gördüm’ deme talihi yok, görmemiştir. Benim açımdan net bir penaltı.”

”Hakemin taç konusunda gerçek karar verdiğini düşünüyorum. Pjanic gelip hakeme temas eder itiraz ediyor. Temas edemez, net bir sarı kart. 1 dakika daha sonrasında da hakemin yanına gelip hayli fazla taciz ediyor, itirazda bulunuyor, vücut lisanı kullanıyor. Hakemin de bu kadar itiraza karşılık 2. sarı kartı göstermesini gerçek buluyorum.”

”Bu şekil durumlarda UEFA, çizgiyi fazlaca güzel koymuş. Biri ayağını savurdu, oburu ondan evvel topla oynamak istiyor. Savrulan ayaktan evvel topa dokunuyorsa sorun yok lakin savrualan ayakla topun ortasına ayağını sokup kendisine geliyorsa ihlal.”

”Önce yeşilli oyuncu topla oynuyor, daha sonra beyazlı oyuncu ona vuruyor. Devam sonucunın gerçek olduğunu düşünüyorum. Topa dokunmadan savrulan ayak Emre’ye vursaydı penaltı olurdu.”

”Net bir kırmızı kart.”