Fenerbahçe’de Arda Güler Kadıköy’de ayakta alkışlandı

bencede

New member
Arda Güler… Fenerbahçe altyapısının en heyecan veren ismi. 16 yaşındaki yıldız adayı, Slavia Prag karşısında 3-2 kaybedilen maçta 75. dakikada oyuna girip kısa müddet alanda kalsa da niye altyapını prensi olduğunu gösterdi. Arda, adeta resital sergiledi, Ferdi’nin golünde pası atan isim oldu. İsmail Kartal, öğrencisinin bu performansını karşılıksız bırakmadı. Arda Güler, dün akşam Hatayspor karşısında mesleğinde birinci defa alana 11’de çıktı. 16 yaşındaki oyuncu, bir daha epeyce güzel bir performans sergiledi. Tribünler, büyük sevgi gösterisinde bulunduğu Arda’yı, top her ayağına geldiğinde alkışlarla, tezahüratlarla destekledi.

Kusursuz performans

Genç yıldız adayı da başarılı performansıyla alkışlara karşılık verdi. Bilhassa birinci yarıda Arda Güler 7 ikili gayret kazanıp, yüzde 95 pas başarısı ile oynadı. 3 dripling denemesinin de 2’sinde muvaffakiyet sağlayan genç oyuncu daha fazla talih bulacağının sinyallerini verdi. Ekibinin kazandığı penaltıda da kazandığı top ve yaptığı ortayla atağı dirilten isim olan Arda geceye damgasını vurdu.

“Çocukluktan Fenerliyim”

Geceye damgasını vuran Arda Güler’den maç sonu samimi açıklamalar… “Çocukluktan beri ben Fenerbahçeliyim” diyen genç yıldız adayı, “Çok memnunum. Taraftarlarımız da ‘Arda Arda’ dedi. Bu beni epey keyifli etti. Özgüvenimi arttırdı. Bu sıkıntı süreçte grup olarak galibiyet almak hayli değerliydi. Herkesi tebrik ediyorum” kelamlarını sarf etti. Arda kelamlarını örnek aldığı isimleri de belirtip bitirdi: “Bruno Fernandes, De Bruyne, Mesut Özil’i kendime örnek alıyorum. Hepsinden bir şeyler kapmaya çalışıyorum.”

“İlk 15 dakika ‘Neredeyim’ dedim”

Dönem başında Kasımpaşa’dan transfer edilen Çağtay Kurukalıp, Sarı-Lacivertli formayı birinci defa dün terletti. Birinci 11’d e alana çıkan 19 yaşındaki sol bek 90 dakika nazaranv yaptı. Çağtay, maçtan daha sonraki açıklamasında, “Hayallerim gerçek oldu. Birinci 15 dakika ‘Neredeyim ben’ dedim. Ağabeylerim daima takviye oldu. Birinci maçımdı, her şeyimi verdim alanda. İki bombam vardı. Onlar olmasaydı yeterli performans sergilemiş olurdum. 90 dakika bana 10 dakika üzere geldi” dedi.