Galatasaray’ın eski futbolcusu Mario Lemina’dan Fatih Terim itirafı!

bencede

New member
İngiltere Premier lig takımı Southampton’ın eski orta saha oyuncusu ve 2019-20 döneminde Galatasaray’da kiralık olarak forma giyen Mario Lemina, Southampton’da geçirdiği mühlet boyunca epeyce fazla ferdi olduğunu kabul etti.

Gabonlı yıldız Mario Lemina, Ağustos 2017’de Juventus’tan 17 milyon sterlinlik bir mutabakat karşılığında Premier Lig grubu Southampton’a transfer oldu ve burada beş yıl geçirdi.

Birinci iki yılında kulübün sistemli oyuncusuydu, lakin bu beş yılın birçoklarını evvel Galatasaray ve çabucak sonrasında da Fulham’da kiralık olarak geçirdi.

RALP HASSEHUTTL’IN GELİŞİ daha sonraSI İŞLER DEĞİŞTİ

2018’de teknik yönetici Ralph Hassehuttl’ın gelişinin akabinde işler onun için daha da zorlaşmaya başladı. Lemina, Avusturya’nın yüksek güçlü, pres yapan bir grup talebine uygun özelliklere sahip bir oyuncu değildi.

“SOUTHAMPTON’A GELDİĞİMDE FARKLI BİR BOYUT KAZANDIM”

L’Equipe’e verdiği demeçte, “Juventus’tan ayrılıp Southampton’a geldiğimde farklı bir boyut kazandığımı hissettim” dedi.

“Çok daha yüksek bir statüyle geliyorum; kuvvetli hissediyorum. Lakin bir daha de, kişisel seviyede, yetenekli bir oyuncu olduğum gerçeğine odaklanmaya devam ediyorum. Yeni geldiğimde kadroya yardımcı olmak için neler yapabileceğimi tam olarak düşünemiyordum.”

“G.SARAY’A GELDİĞİMDE ÇOK DEĞİŞTİM”

“Southampton’dan Galatasaray’a geçtiğimde bu durum değişiyor (2019 yazında). 25 yaşında Türkiye’ye gittiğinizde kendinize gerçek seçimi yapıp yapmadığınızı soruyorsunuz.”

LEMİNA’DAN FATİH TERİM İTİRAFI: “YETENEĞİNİ BİLİYORUZ”

“Ama sonunda, mesleğimin en âlâ tecrübesiydi. Orada bir teknik yönetici Fatih Terim bana “Yeteneğini biliyoruz, kişiliğini bir kenara bırak, kendini grubun hizmetine ver” dedi.

“TERİM, OLDUĞUM OYUNCUYU DEĞİŞTİRDİ”

“Bu fikri başıma koydu ve tıkladı. Olduğum oyuncuyu büsbütün değiştirdi. Daha evvel, top sürmeyi yahut topla çizgileri kırmaya çalışmayı daha epey düşündüm. Bugün, artık yapmak istediğim şey bu değil.”

Mario Lemina, Galatasaray formasıyla 28 maça çıktı ve 1 gol kaydetti. 2019-20 döneminde Galatasaray’a 1 milyon euro karşılığında kiralık olarak gelmişti.

Gabonlı yıldız Mario Lemina, Ağustos 2017’de Juventus’tan 17 milyon sterlinlik bir mutabakat karşılığında Premier Lig grubu Southampton’a transfer oldu ve burada beş yıl geçirdi.

Birinci iki yılında kulübün nizamlı oyuncusuydu, fakat bu beş yılın birçoklarını evvel Galatasaray ve sonrasındasında da Fulham’da kiralık olarak geçirdi.

RALP HASSEHUTTL’IN GELİŞİ daha sonraSI İŞLER DEĞİŞTİ

2018’de teknik yönetici Ralph Hassehuttl’ın gelişinin akabinde işler onun için daha da zorlaşmaya başladı. Lemina, Avusturya’nın yüksek güçlü, pres yapan bir kadro talebine uygun özelliklere sahip bir oyuncu değildi.

“SOUTHAMPTON’A GELDİĞİMDE FARKLI BİR BOYUT KAZANDIM”

L’Equipe’e verdiği demeçte, “Juventus’tan ayrılıp Southampton’a geldiğimde farklı bir boyut kazandığımı hissettim” dedi.

“Çok daha yüksek bir statüyle geliyorum; kuvvetli hissediyorum. Fakat bir daha de, ferdî seviyede, yetenekli bir oyuncu olduğum gerçeğine odaklanmaya devam ediyorum. Yeni geldiğimde kadroya yardımcı olmak için neler yapabileceğimi tam olarak düşünemiyordum.”

“G.SARAY’A GELDİĞİMDE ÇOK DEĞİŞTİM”

“Southampton’dan Galatasaray’a geçtiğimde bu durum değişiyor (2019 yazında). 25 yaşında Türkiye’ye gittiğinizde kendinize gerçek seçimi yapıp yapmadığınızı soruyorsunuz.”

LEMİNA’DAN FATİH TERİM İTİRAFI: “YETENEĞİNİ BİLİYORUZ”

“Ama sonunda, mesleğimin en güzel tecrübesiydi. Orada bir teknik yönetici Fatih Terim bana “Yeteneğini biliyoruz, kişiliğini bir kenara bırak, kendini kadronun hizmetine ver” dedi.

“TERİM, OLDUĞUM OYUNCUYU DEĞİŞTİRDİ”

“Bu fikri başıma koydu ve tıkladı. Olduğum oyuncuyu büsbütün değiştirdi. Daha evvel, top sürmeyi yahut topla çizgileri kırmaya çalışmayı daha epeyce düşündüm. Bugün, artık yapmak istediğim şey bu değil.”

Mario Lemina, Galatasaray formasıyla 28 maça çıktı ve 1 gol kaydetti. 2019-20 döneminde Galatasaray’a 1 milyon euro karşılığında kiralık olarak gelmişti.