Garanti hangi sigortayla anlaşmalı ?

Algur

Global Mod
Global Mod
Garanti Hangi Sigortayla Anlaşmalı? Benim Gibi Mağdurlar Buraya!

Selam millet!

Dertli bir günümdeyim ve bunu ancak bu forumda paylaşarak atlatabilirim dedim. Geçen hafta arabamı küçük bir kazaya kurban verdim. Maddi hasarlı, kimseye bir şey olmadı çok şükür, ama hasarın tamir sürecinde başımdan geçenler beni hem düşündürdü hem de deli etti.

Garanti Bankası’na bağlı krediyle aldığım arabamın kaskosu otomatik olarak onların önerdiği sigorta şirketiyle yapılmıştı. Dedim ki, “Koskoca Garanti, kötü bir sigortayla çalışmaz herhalde…”

Ah ne büyük bir yanılgıymış!

Ve şimdi buradayım, size sormak istiyorum:

**Garanti hangi sigortayla anlaşmalı ki biz müşteriler mağdur olmayalım?**

Bu sistemde bir tuhaflık yok mu sizce de?

Kadınlar Ne Diyor? “Bize Empati Değil, Hizmet Gerek!”

Forumda kadın kullanıcıların bu konudaki yorumları çok net ve duygusal zekâ yüklü:

@AyseHanım şöyle yazmıştı:

– “Arabam serviste 10 gün yattı. Kaskodan ikame araç talep ettim. 'Araç bulunamıyor, üzgünüz' dediler. Ama ben işe nasıl gideceğim dedim, bir cevap yok. Telefon açan, arayıp hâlimizi soran da yok.”

İşte tam burası çok önemli:

Kadınlar için sigorta sadece bir “kağıt üzerindeki teminat” değil; aynı zamanda **ilişki, güven ve ilgi** demek.

Ayşe’nin beklentisi mucize değil ki. Birisi onu arasın, bilgi versin, bir ses duysun. Ama yok!

Garanti’nin anlaşmalı olduğu sigorta şirketleri çoğunlukla bu insani temas eksikliğini yaşıyor. Süreçler soğuk, robotik ve ilgisiz.

Peki, buradan hareketle soruyorum:

**Sigorta dediğimiz şey sadece teminat mı, yoksa insan ilişkisi de mi barındırmalı?**

Erkekler Ne Diyor? “Bu İşin Stratejisi Yanlış!”

Forumun taktikçi üyelerinden @MetinBey’in yaklaşımı ise daha stratejik:

– “Garanti, sigorta şirketiyle iş ortaklığı yapıyor. Ama müşteriye danışmadan bu sigortayı zorunlu gibi dayatıyor. Halbuki piyasada çok daha iyi hizmet veren firmalar var. Biz seçemiyoruz bile. Bu sistem tek yönlü.”

Metin Bey’in tespiti nokta atışı. Gerçekten de araç kredisi çekerken genellikle Garanti’nin önerdiği sigorta paketi mecburmuş gibi sunuluyor.

Erkekler bu duruma "çözüm odaklı" yaklaşıyor:

– “Madem böyle, o zaman kredi aşamasında sigorta seçimini müşteriye bırakmalı.”

– “Bir karşılaştırma tablosu sunulmalı. Tıpkı bankaların faiz oranı karşılaştırmaları gibi.”

Peki o zaman soruyorum:

**Sigorta seçimi neden otomatik sistemle dayatılıyor? Rekabet nereye gitti? Seçme hakkımız yok mu?**

İronik Durumlar: “Anlaşmalı Ama Anlaşılmamış Sigortalar”

En komik – daha doğrusu trajikomik – durum şu:

Garanti’nin “anlaşmalı” olduğu bazı sigorta şirketleri, anlaşmalı servisleri bile tanımıyor!

Yani servise gidiyorsunuz, “Garanti Sigorta ile çalışıyoruz” diyorlar. Sigorta şirketi ise,

– “O serviste tamir yapamayız, başka yere gidin” diyor.

E o zaman bu neyin anlaşması?

Müşteri orada kalakalıyor. Aracı serviste, kendi toplu taşımada, karşısında muhatap yok.

İşte tam burada, sistemin adını koyuyorum:

**Anlaşmalı ama anlaşılmamış bir sigortacılık düzeni.**

Müşteri Memnuniyeti Nerede Başlıyor, Nerede Bitiyor?

Burada biraz da felsefi sorular sormak istiyorum. Çünkü yaşadıklarımız sistemsel.

– Banka krediyi veriyor ama sonrasında müşteriye sahip çıkmıyor.

– Sigorta şirketi primleri topluyor ama hizmet verirken görmezden geliyor.

– Müşteri ise bu sistemin ortasında kayboluyor.

Şimdi size soruyorum forum ahalisi:

✅ Banka sadece kredi veren bir yapı mı olmalı?

✅ Yoksa anlaşmalı sigorta firmalarının kalitesinden de sorumlu tutulmalı mı?

✅ Garanti Bankası, anlaşmalı sigorta şirketlerini hangi kriterlere göre seçiyor?

Şeffaflık var mı sizce?

Çözüm Ne Olabilir? Alternatifleri Konuşalım

Şimdi forumun çözüm üreten tayfası olarak önerilere geçelim:

✔ **Kredi sözleşmelerinde sigorta seçimi şeffaf olmalı.** Müşteri dilediği sigorta şirketini tercih edebilmeli.

✔ **Garanti, anlaşmalı olduğu sigorta şirketlerinin performansını yıllık bazda açıklamalı.** Memnuniyet oranları, hizmet kalitesi raporlanmalı.

✔ **Sigorta şirketi, müşteriyi ilk temastan itibaren yalnız bırakmamalı.** 7/24 ulaşılabilir, şeffaf ve ilgili olmalı.

✔ **Forum üyeleri olarak biz de iyi-kötü deneyimlerimizi paylaşmalıyız.** Çünkü bilgi güçtür.

Son Söz: Garanti mi, Sigortası mı Sorumlu?

Benim yaşadığım mağduriyet Garanti Bankası'nın doğrudan hatası olmayabilir. Ama dolaylı olarak **“müşteri deneyimini” etkileyen büyük bir zincirin parçası.**

Ve biz müşteriler, artık daha bilinçliyiz.

Hizmet almak değil, **iyi hizmet almak** istiyoruz.

Bu yüzden de Garanti’nin şu soruya cevap vermesini bekliyoruz:

– “Anlaşmalı olduğunuz sigorta şirketleri, gerçekten müşterinizin yararına mı çalışıyor?”

Şimdi sizden ricam:

✍ Garanti ile yaşadığınız sigorta deneyimlerini yorum olarak yazın.

📢 Hangi sigorta şirketiyle iyi/kötü tecrübeler yaşadınız?

❓ Sizce banka, sigorta kalitesinden sorumlu tutulmalı mı?

Hadi forum halkı, bu konuyu birlikte masaya yatıralım. Çünkü **herkesin başına gelebilecek bir mesele bu.**

Ve unutmayın:

Sigorta sadece kaza anında değil, **hizmet kalitesiyle** önem kazanır!

🔧🚘📄

#SigortadaMağdurOlma

#GarantiKaskoTecrübesi

#ForumdanGüçDoğar