Göztepe’de VAR isyanı

bencede

New member
Müsabakanın 87’nci dakikasına 2-1 galip giren Göztepe , VAR incelemesiyle gelen iki penaltı sonucuyla uğraştan mağlup ayrıldı. Maçta son anlarda Göztepe aleyhine 3 penaltı sonucu çıkıp 1’i VAR’da iptal edilirken, 87’nci ve 90+9’uncu dakikalarında Gomis’in kullandığı penaltılara pürüz olamayan İzmir takımı üst üste 3’üncü mağlubiyetini alarak 27 puanda kaldı ve ateş çizgisinden uzaklaşamadı. Son dakikalarda verilen kararlar daha sonrası hem alanda hem tribünde gerginlik tavan yaptı. Alana yabancı unsurlar atılırken, Galatasaray lehine son verilen penaltıdan daha sonra bir taraftar alana girdi. Göztepeli futbolcular ve güvenlik güçlerinin müdahalesiye taraftar stat dışına çıkarıldı.

Müsabaka bitiminde ise iki grup oyuncuları içinde arbede yaşandı. Tünelde iki grup futbolcularının birbirlerinin üzerine yürüdüğü görüldü. Göztepe kalecisi İrfan Can, Galatasaray’ın golcüsü Mostafa Mohamed’e sert reaksiyon gösterdi. Mısırlı futbolcunun müsabaka bitiminde İrfan Can’a lisan çıkardığı argüman edilirken, genç kaleci sıkıntı sakinleştirildi. Göztepe tribünleri de verilen kararların akabinde hakem Arda Kardeşler aleyhine tezahüratlarda bulundu. Yaşanan olaylar daha sonrası Göztepe’nin hakem ve temsilci raporlarına göre ağır cezalar alma ihtimali de bulunuyor.

MAESTRO: BUNU KABUL EDEMEM

Göztepe idaresi ve teknik takımı olaylı maçın akabinde sessiz kalmadı. Teknik yönetici Nestor El Maestro, yayıncı kuruluşa verdiği röportajda, “Göztepe’nin hocası olduğum için memnunum ancak birtakım noktalarda utanç duydum. Türk futbolunda da tıpkı şeyi hissettim” dedi. Sırp teknik adam, basın toplantısında ise “Maç sonu duygusal yansılar vermiş olabilirim lakin benim için bu biçimde bir şeyi kabul etmek mümkün değil” açıklamasında bulundu.

LİDER SEPİL’DEN SERT REAKSİYON

Koronavirüs testi olumlu çıktığı için maçı tribünden izleyemeyen Lider Mehmet Sepil ise fazlaca daha sert bir açıklama yaptı.

“Türk futbolu ismine epeyce üzülüyorum, utanç duyuyorum” diyen Sepil, “Arda Kardeşler ile olan sorunumuz yıllardır biliniyor. Maçı orta hakem değil VAR yönetti. Biroldukca kulübün lideri çıkıp, ‘Ben şu hakemi istemiyorum’ diyor ve o hakemler verilmiyor. Hakikaten Türk futboluna yazık. Maçın tamamına baktığımız vakit 105 dakika oynanan maçta 42 dakika topu oyunda tutabilen bir orta hakem izledik” diye konuştu.

5 PENALTININ 3’Ü VAR’DAN

Göztepe-Galatasaray maçına VAR sistemi damgasını vurdu. Toplam 5 penaltı düdüğünün çalınıp, birinin iptal edildiği karşılaşmada 3 karar VAR’dan geldi. Hakem Arda Kardeşler’in kendi çaldığı 2 penaltı düdüğünden biri VAR’dan iptal oldu. Göztepe’nin 45+1’inci dakikada Ndiaye ile gole çevirdiği penaltıyı VAR’a başvurmadan veren Kardeşler, 90+1’inci dakikada ise Galatasaraylı Gomis’in şutunda Arslanagic’in omzuna çarpan topa verdiği penaltı sonucu ve ikinci sarıdan kırmızı kartı VAR’dan izledikten daha sonra iptal etti. Göztepe’nin ikinci, Galatasaray’ın ise iki penaltısı VAR’dan izlendikten daha sonra kullanıldı. Ülkemizde VAR sistemi devreye girdikten daha sonra en hayli kullanıldığı maç bu müsabaka oldu.

Onur ATIŞ / İZMİR, (DHA)