Halil İbrahim Pehlivan: Yabancıya verilen paha Türk oyuncuya verilmiyor

bencede

New member
Spor Toto Harika Lig ‘e verilen ulusal maç ortasını Antalya’da kamp yaparak kıymetlendiren Gaziantep FK, çalışmalarını tamamladı. Ligin 24’üncü haftasında alanında Sivasspor ‘u ağırlayacak kırmızı-siyahlı takımın başarılı solbek oyuncusu Halil İbrahim Pehlivan, Antalya kampının son gününde Demirören Haber Ajansı’nın (DHA) sorularını yanıtladı. Ulusal ortanın kendileri için düzgün geçtiğini söyleyen Pehlivan, “Kampımız fazlaca verimli geçti. Bu kampın inşallah lige yansımasını istiyoruz. Önümüzde Sivasspor maçı var, fazlaca sıkıntı bir maç. Sivasspor fazlaca düzgün bir kadro lakin biz de bilhassa iç alanda epey güzel bir ekibiz. Çok hoş sonuçlar aldık ve almaya da devam edeceğimizi düşünüyorum. Güç olsa da Sivasspor maçını kazanacağımızı düşünüyorum” dedi.

“SON HAFTALARDA DEPLASMAN PERFORMANSINI DÜZELTTİK”

Grubun iç alanda daha epeyce puan alması ve deplasmanda birebir puanları toplayamamasına ait soru üzerine Pehlivan, “Biz de bu durumu kadro arkadaşlarımızla konuşuyoruz. ‘Sorun şu’ diyemiyoruz. Büsbütün konsantrasyon eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum. Son devirlerde de dış saha performansını düzelttik üzere. Hatta son 3 dış saha maçında 4 puan aldık. vakit içinde bunu yeneceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

“MİLLİ FORMA HAYALİM”

Ulusal ekip gayesi olduğunu kaydeden Halil İbrahim Pehlivan, “Milli kadro formasını giymek bütün Türk futbolcuların olduğu üzere benim de hayalim. Takdir orada bulunan hocalarımızın. Hak ettiğimiz vakit çağıracaklarını biliyorum. İnşallah en kısa vakitte ben de ulusal formaya ulaşırım” tabirlerini kullandı.

“ONYEKURU HUZURSUZ ETTİ”

Defans oyuncusu olarak kendisini alana verdiği vakit epeyce zorlandığı oyuncu olmadığını belirten Pehlivan, eski Galatasaraylı Onyekuru’nun kendisini zorladığını belirterek, “Ligimizde ekseriyetle kanatlarda uygun oyuncular var. Ben daha hayli süratli oyunculardan huzursuz olurum. Henry Onyekuru, fazlaca süratli bir oyuncu ve epey zorlamıştı” dedi.

“YABANCIYA VERİLEN TÜRK OYUNCUYA KIYMET VERİLMİYOR”

Gelecek sene ligde uygulanacak 7+4’lük yabancı kuralıyla ilgili Halil İbrahim Pehlivan, “Kısıtlamalara karşı değilim, adaletli olunmasından yanayım. Yabancı ve Türk oyuncuların eşit olması tarafındayım. Hak eden, performansı güzel olan oyuncuyu hocalarımız, kulüplerimiz oynatıyor. Ülkemizde yabancı ve Türk oyuncu ayrımı maalesef var. Yabancıya verilen paha Türk oyuncuya verilmiyor. Biz biraz da bundan şikayetçiyiz” diye konuştu.

Adem AKALAN- Namık Kemal KILINÇ- Burak YALMAN/ANTALYA, (DHA)