İsmail Kartal: “Fenerbahçe, 3 Temmuz ve kurşunlanma sürecinin hala acısını çekmektedir”

bencede

New member
Fenerbahçe Teknik Yöneticisi İsmail Kartal, kulüp televizyonunda katıldığı programda açıklamalarda bulundu.

2014-2015 dönemini kıymetlendiren ve sarı-lacivertli grubun haksızlıklara uğradığını söyleyen İsmail Kartal, Rize dönüşü kadro otobüsünün kurşunlanmasıyla ilgili, “Bana göre o dönemin gerçek manada şampiyonu Fenerbahçe’dir. Çaykur Rizespor karşısında 5-1 galip geldik. Dönüşte Trabzon vilayet hudutları içerisinde yapılan bir taarruz, suikast var. Kurşunlandık. Grubun, moral motivasyonu çöktü. Birtakım oyuncular, ‘hiç bir şey bizim ailemizden, ömrümüzden değerli değil. Bu kabul edilebilir bir durum değil’ dediler. Fenerbahçe ailesi olarak yemekler organize ettik. Lige bir hafta orta verildi. Yalnızca kurşunlanma değil o dönem saha ortasında de hakkımız yenildi. Yapılan hücumlara ve saha ortasında yapılanlara bakarsanız sanki biz şampiyonluğu mu kaybettik, yoksa şampiyonluk bizim elimizden alınıp öbür bir ele mi verildi? Tüm Fenerbahçeliler buna dikkat etsin. Ben unutmadım, unutturmayacağız. Bir Fenerbahçeli olarak o dönem yaşadıklarımız gözümün önünden gitmiyor. Dilimin döndüğü sürece, yaşadığım surece bunları anlatacağım. Hakkımız yenmiştir. O gün Fenerbahçe’ye yapılanların acısını Fenerbahçe hala çekmektedir. Maddi ve manevi bu meşakkatleri çekiyoruz. Şampiyonluğumuzu elimizden aldılar. Biz kaybetmedik, bizim şampiyonluğumuz elimizden alındı. Kimler aldı, nasıl aldı, her şey ortada. Bunun araştırmasını yapsınlar. Bizim vicdanımız rahat. Bu topluluk için var gücümüzle gayret ettik” diye konuştu.

“Fenerbahçe, 3 Temmuz ve kurşunlanma sürecinin hala acısını çekmektedir”

Kurşunlanma anında sürücünün ardında oturduğunu anlatan İsmail Kartal, “Yanlış hatırlamıyorsam Trabzon vilayet sınırlarındaydık. yavaşça bir yağış vardı. Kurşunlanma olayı oldu. Sürücünün yanında tabip ve muhafaza vardı. Sürücü devrilmesin diye sürücüsü tuttular. ‘Frene bas, frene bas’ diye bağırdılar. Otobüsün ortasında herkes bağırıyor, çağırıyor. Bir infial oluştu. Hava da yağışlı. Otobüs 100-150 metre yalpalaya yalpalaya gitti. Güç durduk. Benim silah ve av merakım vardır. Bize hangi kurşunun atıldığını anında anladım. 2 el bize ateş edildi. Birincisi, otobüsün önünde çift perdeli cam olduğu için camın birincisini deliyor, ikinci camda kalıyor. İkinci kurşun yan cama geliyor. Tek cam olduğu için camı deliyor ve sürücünün başına isabet alıyor. Kanama oluyor. Herkes panik. Biz dışarı çıktık, o anda otobüsten. Sürücüsü çabucak otomobille en yakın hastaneye gönderdik. Lider Aziz Yıldırım, Cumhurbaşkanımız bizi aramıştı. Öncesinde polis, ‘bu taş’ dedi. Ben de ‘bunun neresi taş, görmüyor musun?’ dedim. Herbiçimde onlar da iş büyümesin diye mi o denli söylemiş olduler, bilemiyorum. daha sonra zırhlı araçlarla havaalanına gittik. Lige bir hafta orta verildi. Birtakım oyuncular moral motivasyon olarak etkilendiler. Müsaade isteyenlere müsaade verdik. Çeşitli tertipler yaptık. Futbolcuların olağan tasa ve tasaları vardı. Gittiğimiz yerlerde önlemler arttı fakat oyuncular bu yaşananları içlerinden atamadı. Tedirginlik ve donukluk vardı. Yalnızca suikastla değil saha ortasında de haksızlıklara uğradık. Hakkımızın yenildiği, penaltılarımızın verilmediği maçlar… En çarpıcı örnekler ise Akhisar, Kayseri Erciyes ve Başakşehir maçlarıdır. Birçok insan o maçlarda olanları hatırlamıyordur. bir daha söylüyorum, biz o sene şampiyonluğu kaybetmedik, şampiyonluğu elimizden aldılar. O günlerde bize yapılanların acısını Fenerbahçe olarak maalesef hala çekmekteyiz. Bugün Liderimiz Ali Koç, Yöneticilerimiz bir gayret veriyoruz. Daima birlikte kulübün başarısı için gayret veriyoruz. Fenerbahçe, 3 Temmuz ve kurşunlanma sürecinin hala acısını çekmektedir” biçiminde konuştu.

İsmail Kartal, 3 Temmuz’da kendilerine çamur atıldığını belirterek, “Oradan Kulübümüz beraat eti. Topluluk olarak dünyaya örnek olacak bir duruş sergiledik. Hakkımızı aldık. Gerçek olan kazandı. Saygılı ve saygın bir topluluk olduğumuzu herkese gösterdik. Liderimiz, yöneticilerimiz beraat etti. Şanlı Türk adaleti bunu onayladı lakin kurşunlanma olayı hala aydınlanmadı. Kimdir, kimlerdir, nelerdir, bilmiyoruz” sözlerini kullandı.

İHA