İstek Çalımbay: Türkiye Kupası’nda finale gitmek istiyoruz

bencede

New member
Sivasspor Teknik Yöneticisi İstek Çalımbay ligde hafta sonu oynayacakları Giresunspor maçını kazanmak istediklerini de belirterek, “İki grup için de kıymetli bir maç. Bütün her şeyimizi ortaya koyacağız” diye konuştu.

Çalımbay, hafta sonu oynayacakları Giresunspor maçı öncesinde açıklamalarda bulundu.

Ulusal maç ortasını yeterli değerlendirmeleri gerektiğini söyleyen Çalımbay, “Sakat oyuncularımız var. İnşallah GZT Giresunspor maçına yetişecekler. Ulusal maç içindilk evvel 2 tane hayli sıkıntı maç oynadık. İkisini de epeyce düzgün biçimde kazandık. Önümüzdeki GZT Giresunspor maçı da güç bir deplasman. İki grup için de kıymetli bir maç. Bütün her şeyimizi ortaya koyacağız. Max Gradel ve Fayçal Fajr haricinde ki tüm oyuncularımız burada. Oradan puan ya da puanlarla dönmek istiyoruz. Lig biraz güç ve karışık geçiyor. Hakem arkadaşları da yine geri alacaklar herbiçimde. Karma karışık şeyler var ancak biz kendi ismimize ligi düzgün bir biçimde bitirmek için elimden gelen her şeyi yapacağız” sözlerini kullandı.

‘FİNALE GİTMEK İSTİYORUZ’

Üstün Lig ‘de biraz daha rahatladıktan daha sonra tek gayelerinin Türkiye Kupası olacağını söyleyen Çalımbay, “Türkiye Kupası’nda finale gitmek istiyoruz. Onun için de tüm hazırlıklarımızı yapacağız. Ekibimle gurur duyuyorum. İki yıldır Avrupa’ya gidiyoruz. Çok hoş işler yapıyoruz. Ligde en çok maç yapan gruplardan bir tanesiyiz. Herkestilk evvel lige başladık. Dönemi fazlaca erken açtık. Bunlara karşın hoş şeyler yaptık. Ligde biraz külfet yaşadık. Eksiklikler ve sakatlıklardan dolayı. Toparlandık ve kalan 8 maçı fazlaca âlâ biçimde tamamlamak için ne gerekiyorsa yapacağız. Oyuncularıma her vakit güvendim. Kupa maçı bizim için de Sivas için de epey kıymetli. 2 maçı kazandığımız taktirde final oynayacağız. Bu da bizim için fazlaca büyük memnunluk olacak” dedi.

‘BURAK YILMAZ KEŞKE ULUSAL EKİBİ BIRAKMASAYDI’

FIFA 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri Play-Off tipinde Türkiye A Ulusal Futbol Kadrosu’nun Portekiz’e 3-1 yenilerek Dünya Kupası’na veda ettiği maçı da kıymetlendiren Çalımbay, “Portekiz karşısında maça tutuk başladık. Portekiz yenilmeyecek bir ekip değildi. daha sonradan yeterli oynamaya başladık. Oyuncularımızın yüzde 70’i yüzde 80’i Avrupa’da oynuyor. Portekiz liginin daha üstünde oynayan arkadaşlarımız var. Yenebilirdik ancak şanssızlık oldu. Benim en epeyce üzüldüğüm nokta Burak Yılmaz’ın ulusal kadrosu bırakması. Keşke devam etseydi. Fransa’da oynuyorsa Burak Yılmaz bence ulusal ekipte da rahatlıkla oynar. Ulusal gruba epey şeyler verdi. Fransa’da kadrosu şampiyon olurken Burak en çok katkıyı veren isimdi. Burak Yılmaz bulunmaz ve kaliteli bir oyuncu. İlerde tahminen görüşülürse döner. Bana göre ulusal kadronun Burak Yılmaz’a muhtaçlığı var” diye konuştu.

‘KEREM ATAKAN KESGİN’İN ÖNÜ AÇIK’

Çalımbay, ekibin genç isimlerinden Kerem Atakan Kesgin’in de ümit ulusal kadroya çağrılmasını kıymetlendirerek şunları söylemiş oldu:

“Kerem Atakan Kesgin hayli yetenekli ve uygun bir oyuncu. Daha da âlâ olacak. Uygun yerlere geleceğine eminim. Biz buraya birinci geldiğimizde Mert Hakan Yandaş epey az oynamıştı. Maç sayısı fazlaca azdı. Biz geldikten daha sonra farklı biçimde oynadı. Mert Hakan Yandaş’ın tıpkı yaptıklarını Kerem Atakan Kesgin de yapabilir. O epey yetenekli ve gole giden bir oyuncu. Forvet ardı ve 8 numara oynayabiliyor. Önü açık. Her şey kendine bağlı. 2 sene ortasında hayli yeterli yerlere geleceğine inanıyorum.”

DHA