Kayserispor’dan ayrılan Manuel Fernandes: Oynamak için %100 hazırım

bencede

New member
2011-2014 yılları içinde Beşiktaş forması giyen ve Siyah-Beyazlı taraftarların sevgilisi olan, geçen dönem ise Kayserispor’la, Türkiye’ye geri dönen Manuel Fernandes, FANATİK’e röportaj verdi. Sarı-Kırmızılı grupta disiplinsiz davranışları niçiniyle yaklaşık 3.5 ay evvelce takım dışı kalan Portekizli futbolcu 2 hafta evvelce de ekibiyle mukavelesini feshetti.

‘Geri geleceğimi biliyordum’

Türkiye’ye dönerken oynamak için geldiğini lisana getiren 35 yaşındaki futbolcu, “Beşiktaş’tan ayrılıp Rusya’ya gittiğimde eninde sonunda geri geleceğimi biliyordum. Türk kültürü ve Türk futbolu hakkındaki fikrim değişmedi. Geldiğimde oynamak için epeyce hazırdım lakin pek oynayamadım. Bu durumun en büyük sebeplerinden biri de Kayseri’de epeyce fazla farklı antrenörle çalışmam. Esas amacım Türkiye’de oynamaya devam edebilmek. Umarım yinedan oynamaya başlarım. Oynamak için yüzde 100 hazırım. Zira ekipten farklı çalıştığım periyotta dahi kendimi hazır tuttum. Vakit zaman çift antrenman dahi yaptım” dedi.

‘Hakaret etsem sonraki gün takım dışı kalırdım’

O periyot niye takım dışı kaldığını da anlatan deneyimli oyuncu, “Başkan Yardımcısı gelip, Emrah Başsan ile tartıştığımı, bir ekip arkadaşımla sorun yaşadığımı hatta teknik yöneticiye bile saygısızlık yaptığımı söylemiş oldu lakin bunlar kelam konusu bile değildi. Emrah ile olan olay 10 Ekim’deydi ve o alanda kaldı. 12 Ekim günü Gençlerbirliği’ne karşı oynadım. Şayet ben nitekim Emrah’a ve hocaya hakaret etsem öbür gün takım dışı kalırdım, o maçta oynayamazdım. Bir devir de benim sakatlandığımı söylemiş olduler. Ben oynamak istiyordum, raporlar da aksini söylemiyordu. 15 ayda yalnızca 1 defa sakatlık geçirdim. Lakin onlar benim sakatlandığımı tez ediyorlardı” sözlerini kullandı.

Manuel Fernandes’in bizlere ulaştırdığı sıhhat raporu…

‘3 yıl daha oynamak isterim’

Futbola devam etmek istediğini kaydeden Fernandes, “Ne kadar oynayacağım kondisyonuma bağlı. Bu biraz da bedenimin tüm karşılaşabileceği durumlara nasıl reaksiyonlar vereceğine nazaran değişiyor. Net bir sayı veremem lakin 2-3 yıl daha oynamayı umuyorum. En azından şu an için bir antrenör olmayı yahut futbol ile temaslı öteki bir şeyi planlamıyorum” sözlerini kullandı.

Fernandes’ten, FANATİK’e flaş itiraf:

Taarruza uğradım!

Ocak ayında Samet Aybaba’yla yolların ayrılıp, Dan Petrescu’nun ekibin başına geldiği devirde bir Portekiz takımının teklifini reddettiğini söyleyen Manuel Fernandes, “Biroldukça yabancı oyuncumuz vardı. Yeni oyuncuların gelmesi için birtakım yabancı oyuncular gitmeliydi, bunu kulüp istedi. Portekiz’den benim için mana söz etmeyen bir teklif geldi ve kabul etmedim. Lakin Lider ve Lider Yardımcısı açıkçası bu durumdan mutlu değildi. 28 Ocak’ta gruptan farklı çalışıyordum bir daha. Öğlenden daha sonra ekipten farklı çalıştım ve Lider yardımcısı sürücümü arayıp ne yaptığımı, idmandan daha sonra nereye gideceğimizi sordu. Konuta gideceğimizi söylemiş olduk. Konuta giderken olanlar oldu” dedi.

‘Trafik var sandım’

Fernandes şu sözlerle olayı açık açık anlattı: “Eve 5 dakikalık bir yolumuz kalmıştı. Bize karşı gelen beyaz bir otomobil vardı ve önümüze kırdı. Ben trafik var sandım. 3 kişi otomobilden indi ve direkt bana yanlışsız geldi, kapıyı açtı. Onlardan biri beni yumruklamaya çalıştı. Bu olayı goren şahitler de vardı. Beni hırpalamaya çalıştılar ve otomobilden inmeye çalıştım ancak kapıyı kapatıp otomobillerine binip gittiler.”

‘Takımla alakasını kanıtlayamam’

“Tuhaf olaydı. Günüm evimden kulübe, kulüpten konuta, konuttan spor salonuna gitmekle geçiyor ve bundan dolayı kimselerle pek bir etkileşime geçmiyorum. Açıkcası rastgele birinin benimle sorunu olması sıkıntı. Olayla ilgili durumun kadroyla alakalı olup olmadığını kanıtlayabilmem imkansız. Lider Yardımcısı Mustafa Topuz’un sürücümü arayıp benim hakkımda sorular sorması da mantıklı gelmiyor. Şayet benimle ilgili sorular soracaksa beni aramalı ve sormalı. Olayın peşine epeyce düşmedim, antrenmanlarıma gitmeye devam ettim.”

Fernandes, Dünya Kupası yolunda oynanacak Portekiz-Türkiye maçını kıymetlendirdi…

‘Portekiz bir adım önde’

Yıldız oyuncuya, Dünya Kupası Elemeleri’nde 24 Mart 2022’de oynanacak Portekiz-Türkiye müsabakasını da sorduk. Başarılı futbolcu ülkesinin bir adım önde olduğunu belirterek, “Gerçekten çok sıkıntı bir maç olacak. Bilhassa tek ayak olması niçiniyle kazanacak olanı iddia etmek fazlaca sıkıntı. Ama mesken sahibi avantajı Portekiz’de. Türkiye için zorlayıcı olabilir. Lakin katiyetle Portekiz için de kolay olmayacak” yorumunu yaptı.

15 maça çıktı

Keyifli bir maçın bizleri beklediğini kaydeden deneyimli orta saha, “Taraftarların da tesiriyle Portekiz’in bir adım da olsa daha avantajlı olduğunu düşünerek onların kazanmasının daha olası olduğunu söyleyebilirim” yorumunu yaptı. Fernandes de mesleğinde 15 kere Portekiz Ulusal Grubu forması giymiş ve 3 sefer ağları sarsma başarısı göstermişti.

Fernandes’ten inciler:

‘Beşiktaş taraftarıyım’

“Beşiktaş geçen dönemi büyük başarılarla bitirdi. Bu dönem beklenildiği üzere gitmiyor. Ağır fikstür ve sakatlıklar da tesirli oldu. Yükseliş ve düşüşler doğaldır. Umarım dönemin bu kısmında gelişim gösterebilirler. Beşiktaş’tan ayrıldıktan daha sonra sıkı bir taraftarları oldum. Onları ‘En iyi’ diye isimlendiriyorum.”

‘ Galatasaray daha iyiydi’

“Portekizli arkadaşlarım; Quaresma, Simao ve Almeida’lı devirde yeterli bir takımımız vardı. Lakin o devir Trabzon, Galatasaray ve Fenerbahçe de epeyce düzgün gruptu. Kıyasıya bir rekabet vardı. Ama sonuca bakarsak bilhassa Galatasaray o devir bizden daha kuvvetliydü.”

‘Teknik futbol ülkesi’

“Türkiye, Rusya ile kıyasladığımızda teknik bir futbol ülkesi ve kaliteli bir lig. Farklı sonuçlar çıkabiliyor. olağan olarak gelişebileceği yerleri var fakat oyuncular buradan daha güzel kulüp ve liglere rahat bir biçimde gidebilirler.”

‘Yolları Türkiye’den geçmeli’

“Portekiz ve Brezilyalı yetenekleri sık sık Türkiye’de görüyoruz. Onlar için uygun bir lig. Kendilerini geliştirip, gösterebiliyorlar. Bence daha uygun bir futbolcuya dönüşebilmeleri için yollarının Türkiye’den geçmesi onlar ismine güzel olacaktır.”

FANATİK ÖZEL / Süleyman Hatısaru-Atalay Özçelikli