Öğretmenleri ve öğrencileri AI hakkında ne endişelendirir?

Leila

Global Mod
Global Mod
Eğitim üzerindeki etkiye gelince, bir yandan akademisyenler için ortaya çıkan sürekli zorluklar, uzun zamandır gelen ve sektörün gerçekten hazırlanmadığı hızlı dijital dönüşümle ilgili olan zorluklar, diğer yandan büyük zorluk: öğrencilerin AI gibi teknolojileri etik ve sorumlu bir şekilde nasıl kullanmasını sağlama.

Üretken AI, daha önce hiç görülmemiş bir değişim, çok hızlı ve dikey bir değişim anlamına geliyordu, burada eğitim şirketleri, AI tarafından desteklenen etik eğitimde akademisyenlere, kurumlara ve öğrencilere eşlik eden çözümler geliştirmek için küresel bağlamı anlamaları gerektiği anlamına geliyordu.

Çoğu zaman, eğitimciler büyük bir duvara koşarlar: öğrencilerin daha karmaşık görevlere katılma konusunda ilgisizliği. Ancak, yeni bir çalışmak Turnitin tarafından Vanson Bourne ile işbirliği içinde yapılan üç öğrenciden ikisinin AI'nin öğrenme ve eğitim üzerindeki etkisinin farkında olduğunu ve bunu “geride kalmamak” için kullandıklarını ortaya koyuyor. Bu bir bilinç seviyesini gösterir.

Yapay zeka sınıfa kurulduğundan beri büyük tartışma ne ve ne kadar kabul edilebilir olduğuna odaklanmıştır. Anket verilerine göre, bu tartışmanın olumsuz bir şey olması gerekmez, daha ziyade açık olması gereken, farklı görevler için AI kullanımının amacı ve bununla ilgili sınırları ve beklentileri belirlemektir. Bu bağlamda, istişare edilenlerin neredeyse üçte biri AI'nın kısmi kullanımının kabul edilebilir olduğunu; Bununla birlikte, ne kadar kabul edilebilir olduğu, neyin çok az olduğu ile ilişkili olarak farklılık gösterir.

Bunların aynı zamanda eğitim kurumları içindeki konuşmalar, farklı konuşma örneklerinde gelişen tartışmalar olduğundan eminim, çünkü bir bilgi alanından diğerine, bir tür değerlendirmeden diğerine farklı bakış açılarının olması çok mümkündür.

Bu şüphelerin, bugünlerde gerçekleşen AI çevresindeki tüm tartışmaların buzdağının sadece ucu olduğunun farkındayız. Ancak, sınıfta artan AI kullanımı konusunda eğitim aktörlerinden başka ne endişe ediyor? Bir yandan, akademik kurumlar ve liderler için, ankete göre, büyük endişe AI'nın akademik bütünlüğünü ve etik kullanımını garanti etmektir. Aynı grup için ikinci endişe eğitimde yatmaktadır. Meksika'da, danışılanların sadece% 15'i AI hakkında yeterli eğitim almıştır, küresel ortalamanın 4 puan altında% 19'dur.

Öğrencinin yolu nedeniyle endişeler farklıdır. Akademik bütünlük mutlaka ilk seçeneğiniz değildir. Endişelerinden biri ABD tarafından belaya girmek, diğeri ise bu teknolojinin kullanımını aşırı derecede savunanların arkasına düşmemekle ilgilidir. Bugün öğrencilerin görevlerini AI ile ele almak için güçlendirilmiş rehber ve desteğe ihtiyacı vardır.

Eğitimciler, kurumlar ve öğrenciler arasındaki ortak bir endişe- raporun sonuçlarına göre- AI'nın yüksek bağımlılığıdır. Bu uyarı noktası Meksika'da olağanüstü ve bu aracın görevlere entegrasyonunun miktarını ve hedefini etkili bir şekilde düzenleyen kullanım politikalarının eksikliğine dayanan olası bir senaryo. Birçok eğitim, hükümet ve dünya kurumunun, fikir birliğine katkıda bulunan metinler ve yasalar yoluyla etik kullanımı korumak için çalıştığı bir noktadayız.

Meksika şüphesiz fırsat alanlarına, bir eğitim stratejisine, kodların ve kullanım politikalarının geliştirilmesi ve uygulanması ve AI'nın kalıcılığı ve gelecek için etik kapsamı hakkında daha fazla farkındalığa sahiptir, azar azar bir denge elde edilmesine izin verecektir. Eğitim aktörleri bu noktanın farkındadır, aslında yukarıda belirtilen çalışma, ülkenin katılımcılarının% 85'inin AI'nın sınıfa entegrasyonunda iyimser bir perspektife sahip olduğunu göstermektedir.