Sivasspor Teknik Yöneticisi İstek Çalımbay’dan Beşiktaş maçı açıklaması

bencede

New member
Sivasspor Teknik Yöneticisi İstek Çalımbay, Murat İtina ve Göktuğ Derici’nin hazırlayıp sunduğu Radyogol’de yayınlanan Karakartal programına katıldı.

İşte Çalımbay’ın yaptığı açıklamalar:

‘O KRAMPON MÜZEDEYMİŞ’

Beşiktaş ‘ta futbol oynadığı periyoda ilişkin bir anısını anlatan Çalımbay; “Bir maçta küçük parmağım kırıldı. İğne falan olduk fakat ağrısı geçmedi. O haliyle ayakkabıya da ayağım sığmıyordu. Bir tahlil bulmaya çalıştım ve ‘Ayakkabıyı keselim’ dedim. O ayakkabıyı kesip parmağı boşa alarak 3 maç kadar oynadım. O krampon müzedeymiş.”

‘BEŞİKTAŞ, DAHA SIKINTI EKİPLERLE OYNADI’

Avrupa maçlarının ligi etkilediğini belirten İstek Çalımbay; “Bana göre Beşiktaş ligin en güzel takıma sahip ekibi. Fakat yaşanan Avrupa süreci hem Beşiktaş hem Fenerbahçe birebir vakitte Galatasaray ‘ın işini zorlaştırdı. Bizim de o denli. Bu süreçte yalnızca lig oynamış olsaydık muhtemelen 10 puan fazlamız olacaktı. Evet, öteki ekipler Avrupa oynadı. Lakin Beşiktaş Şampiyonlar Ligi oynadı. Daha sıkıntı gruplarla oynadı. Sakatlıklar, hastalıklar oldu. Takım olarak epey uygun bir kadro aslında. Biz ise daha mütevazi bir grubuz.”

‘BÜTÜN UĞRAŞI GÖSTERECEĞİZ’

Beşiktaş ile oynayacakları maçla ilgili Çalımbay; “Kendi alanımızda oynayacağımız Beşiktaş maçında kazanmak için elimizden gelen bütün çabası göstereceğiz.”

‘BEŞİKTAŞ’IN GELECEĞİ İSMİNE UYGUN OYUNCULAR’

Beşiktaş’ın altyapıdan gelen oyunculara A Ekip’te yer vermesiyle ilgili ise deneyimli teknik adam; “Ben yalnızca Beşiktaş’ta oynadım. Ben de oraya gelirken altyapıdan geldim. Beşiktaş’ın altyapıdan gelen oyuncuları dört gözle oynayacakları maçı bekliyorlardır bence. ‘Bir an evvel kendimizi gösterelim’ diyorlardır. Gördüğüm kadarıyla Beşiktaş’ın altyapıdan gelen oyuncuları epeyce yetenekli, önleri açık. Beşiktaş’ın bence büyük bir talihi var. Galatasaray-Fenerbahçe’ye bakılırsa daha epey altyapıdan oyuncu çıkaran bir topluluk. Bilhassa bizim vaktimizde ekibin %80’i altyapıdan gelmişti. Beşiktaş’tan her vakit oyuncu çıkar. Her vakit âlâ oyuncular çıkar. Şu anda gelen arkadaşlarımız da Beşiktaş’ın geleceği ismine uygun oyuncular.”