Sıvı Şirketler, Trump döneminde belirsizliğin gezilmesinin anahtarı

Leila

Global Mod
Global Mod
Kariyerim boyunca bir şey öğrendiysem, istikrarlı veya öngörülebilir bir iş ortamı yoktur. Dünya değişken ve belirsizdir. Liderler olarak beklenmedik bir şekilde hazır olmalıyız. Belirsizlik artık yeni bağlam ise, şirketlerimizin gezinmeyi öğrenmesi gerekiyor veya geride kalma riskini taşıyoruz.

Sıvı Şirketler, Yeni Paradigma

Şimdi soru şu: Bunu nasıl yapıyoruz? Sıvı ve esnek şirketler inşa etmemiz gerekiyor.

Bu ne anlama geliyor? Özetle, meydana gelen herhangi bir değişikliğe hızlı ve acı çekmeden adapte olabilen bir organizasyon olmaktır. Su gibidir: akar ve engellerden bağımsız olarak, her zaman yolunu bulur.

Bugün, en büyük zorluk, uyum sağlamasıdır. Sıvı şirketler, karar verme, etkili bir şekilde işbirliği yapma ve her şeyden önce sürekli bir öğrenme kültürü oluşturma yeteneği ile esnek olacak şekilde tasarlanmıştır. Bu bir gecede olmaz. İnsan yeteneklerimize, kaos öğrenme ve liderlik etme yeteneğimize odaklanmamızı gerektirir. Sonra, bu sıvı şirketlerin bazı özelliklerini paylaşmak istiyorum:

Yanıt olarak çeviklik

Sıvı şirketler, piyasa değişikliklerine yanıt verme yeteneğine sahip şirketlerdir. Bu, pazar düzeyinde, müşteriler, hükümet veya rekabette herhangi bir yeniden ayarlamayı tespit etmek ve sadece geleneksel olarak yaptığımız gibi yapmanın ötesinde “olmanın seviyesine” dönüşmek için “insan radarları” ile hiperkonte edilmiş ekipmanlara sahip olmak anlamına gelir.

Akışkan bilgisi

Bu sadece üretmek değil, halkımızın entelektüel sermayesine yatırım yapmakla ilgilidir. İşbirlikçilerimiz ne kadar eğitimli olursa, yeni durumlara o kadar kolay uyum sağlarlar.

Amaç ve işbirliği

Soyut bir vizyondan veya misyondan daha fazlası, bu şirketlerin amacı, ortak çalışanlara harekete geçmeye ilham veren mevcut bir nedendir. İnsanlar amacı anladıklarında ve yaşamaya başladığında, daha motive olmuş, hizalanmış ve kararlı hissediyorlar, daha büyük bir şeyin bir parçası hissediyorlar, bu da eşleşmesi zor bir bağlılık, motivasyon ve performans üretiyor.

Bölgeselleşmenin Dönüşü

Küreselleşme uluslararası pazarların genişlemesi için çok önemli olsa da, bugün dünyanın nasıl değiştiğini görüyoruz. Trump, “ilk önce” politikalarıyla, birçok girişimciyi üretim ve dağıtım stratejilerini yeniden düşünmeye zorladı ve bazıları kasvetli bir panorama tahmin etmesine rağmen, bakış açım farklı: Meksika devam ediyor ve ABD'nin stratejik bir müttefiki olmaya devam edecek. Gerilimlere rağmen, kuzey komşumuzun bizsiz nasıl yapabileceğini görmüyorum.