Son dakika – beIN SPORTS’tan kulüplere ret yanıtı

bencede

New member
Üstün Lig yayın ihalesi mevcut yayıncı kuruluşla 2021-2022 dönemi sonunda sona eriyordu. Yeni yayın ihalesiyle bekleyiş de sürüyor. Tüm bunlar yaşanırken sıcak bir gelişme yaşandı.

Kulüpler Birliği yayıncı kuruluş beIN SPORTS’a mevcut sayı üzerinden gelecek dönem da “devam edelim” talebinde bulundu. Yayıncı kuruluş beIN SPORTS ise kulüplerin “sözleşmeyi uzatalım” teklifini reddetti.

Yayıncı kuruluş beIN SPORTS’un gelecek dönem Türkiye pazarından çıkması gündemde…

Yayın ihalesi ne vakit yapılacak?

TFF Lideri Nihat Özdemir mevzuyla ilgili yakın vakitte bu açıklamayı yapmıştı…

“Kasım, aralık ve ocak ortasında ihaleyi sonlandıracağız. Bir paketleme olacak. Müracaat heyeti çalışmalar yapıyor. Çok yakın vakitte bir ortaya geleceğiz. Sürecin ne olacağını, 3 yıllık mı 5 yıllık mı yapalım, buna bakacağız. Bunun artı ve eksileri olabilir. Bunun sonucunı verip ilanımızı yapacağız, ne kadar fazlaca talep gelirse o kadar tesirli olacağına, kulüplerimize o kadar yarar getireceğine inanıyorum. Türkiye’deki ve dünyadaki ekonomik kurallar niçiniyle burada nasıl bir sayı çıkacağını kestirim etmenin güç olacağını düşünüyorum. İnşallah düzgün bir sayıyla bu işi sonlandıracağız. 2022-2023 döneminden itibaren yeni yayıncı kuruluşla yolumuza devam edeceğiz”

Mehmet Demirkol ne demişti?

Fanatik müelliflerinden Mehmet Demirkol, Socrates Mecmua’nın YouTube kanalında yayınlana Oyna Devam programında daha evvel bahse ait açıklamalarda bulunmuştu.

Harika Lig’in yeni yayın ihalesinde farklı şirketlerin ortak bir yayıncılık sağlayabileceğini belirten Demirkol, “Önümüzdeki periyot için ise kaçak yayınlar konusunda devlet adım atacak. Gelecek yılın Üstün Lig yayınlarını tek bir yerde görmeyebiliriz. 2-3 şirket olabilir” tabirlerini kullanmıştı.

Acun Ilıcalı ile yaptığı görüşmeyi de aktaran Demirkol, “Acun ile konuştum. Aldığım izlenim bence lige de girecek. Bana ‘TV 8’i aldığımda da yapamazsın’ diyorlardı ve yapacağım’ dedi. Aldığım izlenim bence lige de girecek. Onun izlenimini aldım” demişti.

Yakup Çınar – Fanatik Özel