Thackeray kuzenleri yeniden bir araya gelmeye işaret ediyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Yeni Delhi:

Raj Thackeray'ın kendi partisini başlatma kararının ardından 2005 yılında siyasi parçalayan Thackeray ailesi, dramatik bir toplantıya tanık olabilir. Uzaklaşmış kuzenler Raj ve Uddhav Thackeray, Marathi kimliği ve kültürüne yönelik tehdidi olduğu iddiasıyla ilgili bir yamaya ima ettiler.

Farklı etkinliklerde konuşan Shiv Sena (UBT) ve Maharashtra Navnirman Sena'ya (MNS) başkanlık eden iki lider, Maharashtra'nın dilsel ve kültürel çıkarlarının siyasi rakiplerin üzerinde olduğu konusunda yaygın bir mesaj.

Aktör-bulaşan Mahesh Manjrekar ile bir podcast sırasında kuzenler arasında bir araya gelme olasılığı sorulması sorulduğunda Raj Thackeray, farklılıkların kendisine ve kuzenlerinin Maharashtra'nın çıkarlarına zararlı olduğunu kanıtladığını söyledi.

“Arasındaki anlaşmazlıklar ve savaşlar ve benim küçük – Maharashtra bundan çok daha büyük. Bu farklılıklar Maharashtra ve Marathi halkının varlığı için pahalıya mal oluyor. Bencillik.

Vay canına, Raj Thackeray, Uddhav Thackeray'ın yüzünden BJP ile yeni bir hükümet oluşturmak için ayrılan 2022 bölünmesinden 2005 yılında Shiv Sena'dan daha önceki ayrılması arasındaki farkı vurguladı.

Heer, “MLA ve milletvekilleri benimle birlikteyken Shiv Sena'dan ayrıldım. O zaman bile, yalnız yürümeyi seçtim çünkü Balasaheb Thackeray dışında kimsenin altında çalışamadım. Uddhav ile çalışmak için hiçbir nesnem yoktu.” Dedi. “Soru şu: Diğer tarafın benimle çalışma isteği var mı?”

“Maharashtra bir araya gelmemizi istiyorsa, Maharashtra'nın konuşmasına izin ver,” diye ekledi. “Egimin bu tür konuların önüne geçmesine izin vermiyorum.”

Bhartiya Kamgar Sena tarafından düzenlenen bir toplantıya hitap eden Uddhav Thackeray, mutabakat için şartlı bir açıklık ifade etti.

“Küçük anlaşmazlıkları bir kenara bırakmaya hazırım. Tüm Marathi halkına Maharashtra'nın çıkarına birleşmeleri için hitap ediyorum. Ama bir durum var – Parlamento'da birleşmiş olsaydık, Maharashtra için çalışmış olsaydık, endüstrilerin Gujarat'a kaydırıldığını belirttiğimizde.

“Maharashtra'nın çıkarlarına karşı hareket eden herkes – konuyu karşılamayacağım, onları eve davet etmeyeceğim ya da oturmayacağım. Önce açık olsun ve sonra Maharashtra için birlikte çalışalım.”

Yorumlara yanıt veren Maharashtra Başbakanı Devendra Fadnavis, “Eğer ikisi bir araya gelirse, bundan memnun olacağız, çünkü insanlar farklılıklarını çözerse, bu iyi bir şey. Bu konuda başka ne söyleyebilirim?”

Politika değişikliğine ortak muhalefet

Açıklamalar, her iki liderin de Maharashtra hükümetinin Hindi'yi tüm Marathi ve İngilizce ortaokullarda sınıf 1'den 5'e kadar zorunlu bir konu haline getirme kararına muhalefet ettiği bir zamanda geliyor. BJP liderliğindeki Mahayuti hükümeti tarafından başlatılan politika, her iki taraf tarafından Marathi diline bir hakaret olarak görülüyor.

Uddhav ve Raj Thackeray, Marathi'nin kültürel duruşunu, özellikle BJP hükümetinin Marathi'ye klasik dil statüsü verdiği bir zamanda ironik olduğunu savunarak politikayı bağımsız olarak kınadılar.

“Hintçe zorunlu hale getireceksen, o zaman söylemek istiyorum [Devendra] Fadnavis, Marathi'yi Ghatkopar'da zorunlu hale getirecek. Mumbai'nin merkezinde Gujarati hakim bir yer olan Ghatkopar'a atıfta bulunarak Uddhav Thackeray.

“Her birini yapmak istiyoruz. Kuzey Hintliler, Gujaratis var ve şimdi Müslümanlar bizimle birlikte, ama neden bizi reddetmek istiyorsunuz? Bunu MK Stalin'in önünde Tamil Nadu'da yapmayı deneyin. Diye sordu.

र henüz श पहिलीप पहिलीप पहिलीप पहिलीप पहिलीप हिंदी हिंदी ही ही ही अनिव hes करण्यात. मी स्वच्छ शब्दांत ही सक्ती महाराष्टर सेना सेना खपवून घेण घेणार.

केंद्र सरकारचं सध्य जे 'हिंदीकरण' करण्यचे क्याचे आहेत, ते य या आम्ही आम्ही आम्ही या याचे आम्ही आम्ही या याचे आहेत आम्ही

– Raj Thackeray (@rajthackeray) 17 Nisan 2025

Hintçe dil sırasında yer alan Raj Thackeray, Cuma günü sosyal medyada partinin devlet okulu müfredatındaki zorunlu Hintçe dilini “kabul etmeyeceğini” söyledi.

“Merkezi hükümet şu anda her yeri 'engellemek' için çaba sarf ediyor ve ne de eyalette başarılı olmamıza izin vermeyecek. Hintçe ulusal dil değil.”