“Ülkemize ve Başbakana Yönelik Bu Kazı…”: Virender Sehwag, Diğer Kriket Yıldızları Maldivler Sırasında Öfkeli

Leila

Global Mod
Global Mod
Maldivler'de tanınmış kişilerin Hindistan'a karşı yaptığı tartışmalı yorumlar Hintlileri öfkelendirdi. Virender Sehwag, Sachin Tendulkar, Irfan Pathan, Suresh Raina gibi ünlü kriketçiler bile Hindistan'a yönelik 'ırkçı' sözleri eleştirdi ve vatandaşlarını Hint sahillerinin güzelliğini keşfetmeye teşvik etti. Tepkiler, Başbakan Narendra Modi'nin Lakshadweep birlik bölgesini ziyaret etmesinden sonra Maldivli bakanlar, liderler ve diğer tanınmış kişiler tarafından yapılan aşağılayıcı ve 'Hindistan karşıtı' açıklamalar konusundaki tartışmanın ortasında geldi.

Eski Hindistan açılış oyuncusu Virender Sehwag, Hindistan ve Başbakan Modi aleyhindeki yersiz yorumlara sert bir yanıt verdi.

“Udupi'nin güzel plajları, Pondi'deki Paradise Plajı, Andaman'daki Neil ve Havelock ve ülkemiz genelindeki diğer birçok güzel plaj olsun, Bharat'ta bir miktar altyapı desteğiyle çok fazla potansiyele sahip pek çok keşfedilmemiş yer var. Bharat Tüm Aapda'ları Avsar'a dönüştürmeyi biliyorlar ve Maldivli bakanlar tarafından ülkemize ve Başbakanımıza yapılan bu kazı, Bharat'ın onları turistler için çekici kılmak ve ekonomimizi canlandırmak için gerekli altyapıyı oluşturması açısından harika bir Avsar. Lütfen en sevdiğiniz keşfedilmemiş olanı adlandırın. güzel yerler” diye yazdı X'e.

Udupi'nin güzel plajları, Pondi'deki Paradise Plajı, Andaman'daki Neil ve Havelock ve ülkemizin dört bir yanındaki diğer birçok güzel plaj olsun, Bharat'ta bir miktar altyapı desteğiyle çok fazla potansiyele sahip pek çok keşfedilmemiş yer var. Bharat… pic.twitter.com/w8EheuIEUD

— Virender Sehwag (@virendersehwag) 7 Ocak 2024
Eski Hintli çok yönlü İrfan Pathan şunları yazdı: “15 yaşımdan beri dünyayı dolaştığım için ziyaret ettiğim her yeni ülke, Hint otelleri ve turizminin sunduğu olağanüstü hizmete olan inancımı güçlendiriyor. Her ülkenin kültürüne saygı duyarken, olumsuzluklar duymak cesaret kırıcı. Vatanımın olağanüstü misafirperverliği hakkında açıklamalar.”

15 yaşımdan beri dünyayı dolaştığım için ziyaret ettiğim her yeni ülke, Hint otelleri ve turizminin sunduğu olağanüstü hizmete olan inancımı güçlendiriyor. Her ülkenin kültürüne saygı duymakla birlikte, memleketimin olağanüstü kültürü hakkında olumsuz sözler duymak cesaret kırıcı…

— İrfan Pathan (@IrfanPathan) 7 Ocak 2024
Hindistan'ın eski saldırganı Suresh Raina, Hintlileri Maldivler'in nefretine karşı birleşmeye ve Hint Adaları'nı keşfetmeye çağırdı. Raina, özellikle Hindistan'ın ekonomiye, kriz yönetimine ve diğer birçok alana büyük katkı sağlaması nedeniyle Maldivler'den bu tür eleştiriler görmenin üzücü olduğunu söyledi.

Artık Hint Adaları'nı keşfetme zamanının geldiğini belirtti.

Maldivler'de tanınmış tanınmış kişilerin Hintlilere yönelik nefret dolu ve ırkçı yorumlar yaptığını gördüm. Özellikle Hindistan'ın ekonomilerine, kriz yönetimine ve pek çok şeye önemli ölçüde katkıda bulunduğu göz önüne alındığında, bu tür olumsuzluklara tanık olmak cesaret kırıcı… https://t.co/Imulj3g5I7

— Suresh Raina (@ImRaina) 7 Ocak 2024
“Maldivler'de kamuoyunun önde gelen isimlerinin Hintlilere yönelik nefret dolu ve ırkçı ifadeler kullandığını gördüm. Özellikle Hindistan'ın ekonomilerine, kriz yönetimine ve diğer pek çok açıdan önemli katkılar sağladığı göz önüne alındığında, bu tür olumsuzluklara tanık olmak cesaret kırıcı. Maldivler'i ziyaret etmiş biri olarak Birçok kez ve her zaman destinasyonun güzelliğine olan hayranlığımı ifade ederek, öz saygımızı ön planda tutmanın çok önemli olduğuna inanıyorum” dedi.

Raina, “Son olayların ışığında birleşelim ve kendi canlı turizm sektörümüzü destekleyerek #HintAdalarınıKeşfet'i seçelim. Şimdi, kendi sektörümüzün sunduğu zengin deneyimleri kutlamanın ve takdir etmenin zamanı geldi,” diye ekledi.

Eski kriket oyuncusu Aakash Chopra'nın sosyal medya üzerinden konuyla ilgili görüşünü dile getirmesi dikkat çekti.

'Hindistan Dışarı' manifestonun bir parçasıydı. Maldivler buna oy verdi.
Artık akıllıca seçim yapmak biz Hintlilere kalmış. Ailemin istediğini biliyorum.
Jai Hind

— Aakash Chopra (@cricketaakash) 6 Ocak 2024
Akash Chopra, X'e şunları yazdı: “'India Out' manifestonun bir parçasıydı. Maldivler buna oy verdi. Şimdi, biz Hintlilerin akıllıca seçim yapması gerekiyor. Ailemin bunu yapacağını biliyorum. Jai Hind.”

Daha önce, efsanevi kriket oyuncusu Sachin Tendulkar da sosyal medya platformunu kullanarak Maharashtra'nın sahil kasabası Sindhudurg'a ve onun güzel sahillerine ve el değmemiş adalarına övgüde bulundu.

Sindhudurg'da 50. yaş günümü kutlamamızın üzerinden 250+ gün geçti!

Sahil kasabası istediğimiz her şeyi ve daha fazlasını sunuyordu. Harika konukseverlikle birleşen muhteşem konumlar, bize anılarla dolu bir hazine bıraktı.

Hindistan güzel sahil şeritleri ve bozulmamış güzelliklerle kutsanmıştır… pic.twitter.com/DUCM0NmNCz

— Sachin Tendulkar (@sachin_rt) 7 Ocak 2024
“Sindhudurg'da 50. yaş günümde zili çalalı 250 gün oldu! Sahil kasabası istediğimiz her şeyi ve daha fazlasını sundu. Harika konukseverlikle birleşen muhteşem konumlar bize anılarla dolu bir hazine bıraktı. Hindistan güzel kıyı şeritleri ve el değmemiş adalarla kutsanmıştır. Sachin Pazar günü bir paylaşımda bulundu: “Atithi Devo Bhava” felsefemiz, keşfedecek çok şeyimiz var, yaratılmayı bekleyen çok fazla anımız var.”

Başbakan Modi, 2 Ocak'ta Lakshadweep Birlik Bölgesini ziyaret etti ve şnorkelli yüzmeyi denedikten sonra yaşadığı 'canlandırıcı deneyim' de dahil olmak üzere birçok fotoğraf paylaştı.

Listenizdeki bir dizi gönderide.”

“Geçenlerde Lakshadweep halkının arasında olma fırsatı buldum. Adalarının baş döndürücü güzelliğine ve insanlarının inanılmaz sıcaklığına hâlâ hayranlık duyuyorum. Agatti, Bangaram ve Kavaratti'deki insanlarla etkileşim kurma fırsatım oldu. “Ada halkına misafirperverliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Başbakan Modi, X'te şunları paylaştı: Burada Lakshadweep'ten havadan görüntüler de dahil olmak üzere bazı görüntüler var.

Şöyle ekledi, “Kaldığım süre boyunca şnorkelli yüzmeyi de denedim; ne kadar heyecan verici bir deneyimdi! Maceracıyı kucaklamak isteyenler için Lakshadweep listenizde olmalı”.

Başbakan Modi ayrıca Salı günü Agatti'de 1.150 milyar rupi değerindeki geliştirme projelerinin temel taşını attı.

Maldivler Devlet Başkanı Mohamed Muizzu'nun Çin'e yakın olduğu düşünülüyor ve hatta seçim kampanyasını 'Hindistan Dışarı' çizgisinde yürütüyor. İktidara geldikten sonra Hindistan-Maldivler ilişkileri açısından alışılmışın dışında birçok adım attı.

ANI girişleri ile

Bu makalede bahsedilen konular