Üretken çalışanlar iş kültüründe bir değişikliğe ihtiyaç duyar

Leila

Global Mod
Global Mod
Meksikalılar neden bu kadar çok çalışıyor? Hikaye muhtemelen sektöre ve her kişinin sosyoekonomik koşullarına bağlı olarak farklıdır. Gelirlerini artırmak zorunda kalan ve bu nedenle ev masraflarını karşılamak için iki veya üç işi birleştirmeye ihtiyaç duyanlar olacak. Diğerleri kanunları çiğneseler bile işverenlerinin dile getirilmemiş kurallarına uyuyorlar. Diğerleri işlerini korumak veya “patronu etkilemek” ve organizasyon şemasını büyütmek için çalışma ortamının rekabetine yanıt verirler.

Sebebi ne olursa olsun aşırı çalışma kültürü çalışanların sağlığını etkiler ve iş verimliliğini azaltır.

Georgia Üniversitesi'nde endüstriyel ve örgütsel psikoloji profesörü Malissa Clark, en son kitabında Asla Çalışmıyorum çok çalışmanın sonuçlarını anlatıyor. Sağlık açısından, daha fazla çalışan kişilerin, diğer hastalıklara neden olan bağışıklık sisteminin sürekli tetikte olmasının yanı sıra, kalp-damar kazalarına veya depresif ve anksiyete bozukluklarına yakalanma olasılıkları daha yüksektir.

Ekonomik açıdan Clark, ekonomistten alıntı yapıyor Stanford Üniversitesi'nden John Pencavel uzun çalışma saatlerinin getirilerinin azaldığını kanıtlayan kişi. Bu, belirli bir süreden sonra iş gününe daha fazla saat eklemenin kişinin üretebileceklerini azalttığını söylemenin teknik bir yoludur.

Kulağa çok soğuk geliyor ama kişisel boyutlar dikkate alınmazsa ne hasta ne de bitkin bir insanın işe bir faydası olmaz. Bu değişmeli!

Aylardır var Temsilciler Meclisi'nde çalışma gününü haftada 40 saate indirmeyi amaçlayan bir girişim. Donduruldu ve önümüzdeki yasama döneminde de sürecin devam etmesini umuyoruz. Ancak Malissa Clark'ın kitabını okuduktan sonra bu girişimin onaylanmasının işçilerin kapsamlı ve daha sağlıklı bir yaşam sürmeleri için yalnızca bir ilk adım olacağına ikna oldum. Kanunun çalışma saatlerine yeni bir sınır getirmesi yeterli değildir, çünkü uygulamada bu sınırın karşılanması gerekmeyecektir.