Vedat Muriç: İtalya’da Türkiye’den daha kaliteli bir lig vardı

bencede

New member
Fenerbahçe ‘nin eski golcüsü Vedat Muriç, orta transfer devrinde satın alma opsiyonu içeren bir kiralama mutabakatı ile Lazio’dan Mallorca’ya kiralandı. Kosovalı golcü, İspanyol basınından El Pais’e bir röportaj verirken Lazio’da başarıyı yakalayamama niçinlerine de değindi.

‘Amcama profesyonel futbolcu olmak istediğimi söylemiş olduğimde gülmeye başladı’

birinci vakit içinderda futbola başlangıç sürecinde Kosova’da yaşadığı zorlukları söz eden Muriç, “Savaştan daha sonra Kosova’da şimdi her alanda olduğu üzere sporda da hiç bir şey yoktu. Kimse futbol oynamaya başlamak istemedi. Bir amcama profesyonel futbolcu olmak istediğimi söylemiş olduğimde gülmeye başladı ve bunun fazlaca güç olduğunu söylemiş oldu. daha sonra işler değişmeye başladı. Talihim yaver gitti ve profesyonel olmak ismine nitekim epey çalıştım” dedi.

‘Günde 1 litre süt ve soğan…’

Savaşın yarattığı tesirlere daha geniş açıdan da değinen Kosovalı oyuncu, “Savaş, dünyanın ve rastgele bir insanın başına gelebilecek en berbat şeydir. Bununla ilgili tahminen de tek olumlu şey, sizi zihinsel ve fizikî olarak daha kuvvetli hale getirmesidir. Yaklaşık 50 kişilik bir aile olarak hepimiz bir meskenin bir odasında mahsur kaldık. Almanlar bize yardım etmeye başladığında günde 1 litre süt ve soğanlar dağıtıldı. Güç vakit içinderdı. Ailemin acı çektiğini, çabucak hemen çocuk olduğumuzu, yiyip içmek istediğimizi ve bize hiç bir şey veremediklerini fark etmiştim. her neyse ki ailemden kimseyi savaşta kaybetmedim” dedi.

‘Bomba atılacağını söylemiş olduler’

Savaşla ilgili fecî bir anısını daha paylaşan Muriç, “Eve geldiler ve bize bomba atılacağını söylemiş olduler. Arabayı alıp Arnavutluk’a gitmek ismine annemin mümkün olan en kısa müddette kıyafetleri çantalara doldurduğunu hatırlıyorum. Sokaklarda askerlerin attıkları biroldukça kıyafet vardı” dedi.

Çocuklukta spordaki idolü sorulan golcü oyuncu, “Kosova’daki şeyler idol düşünmenizi sağlayacak tipten değildi. Evvelce maçları izlerdim ve başımda biroldukca oyuncunun özelliklerini bir ortaya getirirdim. Tek bir oyuncu söyleyemem” tabirlerini kullandı.

Futbolculuk mesleğine Arnavutluk ve Türkiye’de devam eden Muriç, “Yüzde 1 yakalama bahtım vardı ve fazlaca odaklandım. Zira kendimi kanıtlamak istiyordum. Kosova’ya dönmek istemedim ve her neyse ki beni kabul ettiler” dedi.

‘İtalya’da Türkiye’den daha kaliteli bir lig vardı’

Giresunspor, Gençlerbirliği, Çaykur Rizespor ve Fenerbahçe ile çok başarılı geçen Türkiye mesleği daha sonrası İtalya’da başarısız bulunmasına değinen Muriç, “İtalya’da Türkiye’den daha kaliteli bir lig var ve daha başlangıçta sakatlandım. daha sonrasında da Covid’e yakalandım ve zorlandım. Zira Lazio’da yüksek bir düzey vardı ve grup arkadaşlarımın düzebir daha yetişmek kolay değildi. Birçok vakit şanssızdım lakin bana fırsat verildiğinde de uygun değerlendiremediğim doğru” dedi.

’20 milyon Euro’yu boşa vermediler’

Lazio’nun kendisi için ödediği bonservise ait de görüşleri sorulan Kosovalı golcü, “20 milyon Euro’yu boşuna vermediler. Türkiye’de ve ulusal ekipte goller attım. Bir oyuncuya 100 milyon Euro da ödeyebilirsin fakat sakatlıklar olduğunda beklendiği üzere performans sergilenmeyebilir. Bu futbol” dedi.