Virat Kohli “Bir Adım Önde”: Kapil Dev'in Hindistan için Büyük Övgüsü, Namedrops MS Dhoni

Leila

Global Mod
Global Mod

Eski Hindistan kaptanı Kapil Dev, Şampiyonlar Kupası'nın yarı finalinde Avustralya'ya karşı maç kazanan bir vuruş yaptıktan sonra 'eşsiz' mizaçtan dolayı yıldız yıldız Virat Kohli'yi selamladı. Kohli bir kez daha 'kovalamaca ustası' etiketini haklı çıkardı ve 84'ü parçalayan 265 hedefini Dubai'deki zor bir parçaya ulaştı. Son zamanlarda yapılan bir etkileşim sırasında, Hindistan'ı 1983'te ilk ODI Dünya Kupası unvanına götüren Kapil, Kohli'yi açlığı için selamladı ve zor hedefleri kovalamaya geldiğinde ikincisinin neden herkesten bir adım önde olduğunu açıkladı.

“Bence daha büyük bir meydan okuma alacak mizaç var ve bu enerjiyi alıyor. Bu şekilde oynamayı seviyor ve çok az kriketçinin bu mizaç var. Ama günün sonunda, maçları nasıl kazanacağına dair yetenek ve sınıfa sahip.

Hindistan baş antrenörü Gautam Gambhir, Kohli'nin kovalamacasını planlama şeklini takdir etti.

Gambhir, “O olağanüstü bir günlük bir kriket oyuncusu. Önce büküldüğünü veya kovalamayacağını nasıl planlayacağını biliyor ve koşullara gerçekten hızlı bir şekilde uyum sağlıyor ve bu yüzden deneyim ve yüksek kaliteli oyuncular çok önemli.”

Gambhir, “Hey, bir günlük krikette bu tür bir rekoru almasının nedeni budur ve umarım gelecekte de bunu yapmaya devam ediyor,” dedi Gambhir.

Bir Fla koşusuna sahip olduğu ve birçok zirveyi paylaştığı Kohli'nin çağdaşı Steve Smith, Hint'in bir hedefi kovalarken nasıl çalıştığına ışık tuttu.

Smith, “O muhtemelen oyunun gördüğü en iyi kovalayıcı. Bize karşı birçok kez yaptı. Oyunun temposunu gerçekten iyi kontrol ediyor, güçlü yönlerini oynuyor ve oyunu derinleştiriyor. Ben Thames tekrar gerçekten iyi oynadı.” Dedi.

Hindistan Pazar günü Dubai'de Şampiyonlar Kupası'nın finalinde Yeni Zelanda'yı almak istiyor. İki takım aynı mekanda grup aşamasında bir araya geldi, Hindistan'ın sonunda rahat kazandı.

Finalin sonuçlarını tahmin etmesi istenen Kapil şunları ekledi: “Hindistan'ın daha fazla şansı var, ancak Şampiyonlar Kupası'ndaki başka bir takımı asla dışladı.”

(PTI girişleri ile)

Bu makalede belirtilen konular